Sari la conținut

Izolați la domiciliu?! Peste nouă luni, ne va lovi un val de nou-născuți

Majoritatea suntem blocați în case.
Cu partenerii noștri.
Nu putem merge nicăieri.

Și atunci când cuplurile sunt blocate în case, parcă e timpul perfect pentru a face copii. Cercetătorii au descoperit anterior o legătură între statul în casă alături de partener și a rămâne însărcinată.

Există probabil câțiva factori, iar unul dintre ei este că oamenii sunt prinși, în general, cu diferite lucruri pe care trebuie să le rezolve sau cu diferite activități, și, prin urmare, nu petrec atât de mult timp precum își doresc alături de partener/ă.

Acum, brusc, există mai mult timp împreună pentru cupluri, pentru că sunt blocați în case. Asta înseamnă mai multe oportunități pentru a face un copil, spune Diana Spalding, autoarea The Motherly Guide To Becoming Mama: Redifining Your Pregnancy, Birth and Postpartum Journey.

► Citește și: Care este cel mai bun moment pentru a concepe. Nu, nu ziua ovulaţiei!

Un alt factor este că, în perioadele de stres și incertitudine, avem tendința de a căuta confort și legătură cu oamenii pe care îi iubim, spune Spalding. Unul dintre numeroasele moduri de a face legătura cu cineva este, desigur, de a face dragoste cu persoana respectivă.

Cea mai cuprinzătoare cercetare efectuată vreodată a fost un studiu realizat în 2008 de cercetătorii de la BYU, care a constatat că anumite tipuri de evenimente catastrofice conduc de fapt la o creștere a natalității ulterioare.

Un articol NJ.com a menționat o corelație între evenimentele înfricoșătoare și o creștere a nașterilor nouă luni mai târziu: "Un studiu realizat în urma bombardamentelor teroriste din Oklahoma City din 1995 a constatat o creștere a nașterilor la nouă luni după tragedie. Cercetătorii au speculat că acest lucru s-ar fi întâmplat pentru că oamenii care locuiau în apropierea locului de bombardare au simțit că-și văd moartea cu ochii și au răspuns în mod natural, încercând să-și consolideze propriile familii".

► Citește și: Eşti pregătită să ai un copil? Cel mai potrivit şi amuzant experiment

Deci, dacă ești blocată acasă și te gândești să-ți mărești familia, acum este momentul. Mai ales că ai o companie plăcută – pe partenerul/soțul tău!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!