Sari la conținut

Premierul Ludovic Orban: 6,3% dintre cazurile de COVID-19 sunt copii de vârstă școlară, fără să fie la școală

Ludovic Orban a dezvăluit, ieri seară, la Digi24 că procentul cazurilor de COVID-19, în rândul elevilor, este de 6,3%, deși școala încă nu a început. Premierul a precizat să toți elevii, profesorii și personalul unităților de învățământ trebuie să poarte mască la școală.

“Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, nu le bagă în seamă, mulți se vindecă fără să știe că au fost infectați”, a precizat el.

► Citește și: Mai sunt 2 săptămâni până când elevii vor afla după care dintre cele 3 scenarii vor merge la școală

În situația în care vor apărea mai multe cazuri, se pot suspenda cursurile din unitatea respectivă de învățământ.

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a subliniat Ludovic Orban.

► Citește și: Ministerul Sănătății a publicat măsurile pentru începerea școlii din 14 septembrie. Masca este obligatorie de la clasa pregătitoare

Întrebat cu cât va crește procentul elevilor infectați după începerea școlii, Orban a spus că „totul va depinde de măsura în care oamenii se conformează. E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. Regulile de igienă personală, păstrarea distanței, să nu mai vorbești în fața omului. Dacă aceste lucruri simple sunt respectate, atunci se reduce răspândirea virusului semnificativ. Toți copiii trebuie să poarte masca la școală, toți profesorii și tot personalul nedidactic. Nu există niciun fel de discuție pe tema asta. În timpul orelor, riscul va fi foarte mic. În pauza de recreație trebuie o ușoară atenție, e tendința copilului de a se apropia unul de altul”, a completat premierul.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!