Sari la conținut

Prin ce schimbări trece un bărbat, după ce devine tată

Nașterea unui copil aduce o mulțime de schimbări femeilor, pe măsură ce se pregătesc să îmbrățișeze maternitatea. Cu toate acestea, mămico, nu ești singura care trece prin aceste modificări. Vei fi surprinsă să știi și cât de mult se transformă soțul tău, după nașterea puiului vostru.

Nu numai că-ți va fi alături pe toată perioada sarcinii, dar se va strădui să creeze un echilibru între a fi un soț iubitor și un tată grijuliu.

Iată transformările prin care trece soțul tău, după ce devine tată:

Momentele în care inima i se topește vor fi foarte dese

Pe măsură ce trece timpul, vei observa că soțul tău trece treptat de la a fi o persoană serioasă și responsabilă la cineva care pur și simplu iubește să petreacă timpul cu copilul. Un copil în casă este pur și simplu o jucărie nouă pentru tați – o ființă pe care o iubesc mai mult decât pe ei înșiși. Tăticii vor încerca orice pentru a părea amuzanți în fața copilului.

► Citește și: Să învățăm de la tați să ne bucurăm de copiii noștri

Soțul tău îți va aprecia în continuare corpul, chiar și după naștere

O mulțime de femei simt că-și pierd senzualitatea odată ce rămân însărcinate și dau naștere unui copil. Cu toate acestea, vei fi uimită de cât de mult te vrea soțul tău. De fapt, unii bărbați devin mult mai afectuoși cu soțiile lor, după sarcină.

De asemenea, și bărbații suferă modificări hormonale

Că-ți vine să crezi sau nu, femeile nu sunt singurele care suferă modificări hormonale, după naștere. Pe măsură ce bărbații devin tați, corpurile lor reduc producția de testosteron și cresc producția de hormoni precum estrogenul și oxitocina, hormonul iubirii.

► Citește și: Soțului meu: ești făcut să crești o fată

Va simți nevoia să hrănească și el copilul

Doar femeile sunt capabile să-și alăpteze copilul, ceea ce le permite să împartă o legătură specială cu puii lor. Uneori, soții pot fi geloși pe faptul că nu sunt în măsură să împartă o legătură atât de specială cu copiii lor. Dacă hrănești copilul cu lapte formulă, oferă-i și soțului tău ocazia să o facă.

Va vrea să facă parte din grupuri de proaspeți tătici

Pentru că este proaspăt tătic înseamnă că va începe să caute oameni care sunt în aceeași situație ca și el. Acești bărbați vor avea cu toții ceva în comun și își vor împărtăși experiențele.

► Citește și: Tăticii merită tot respectul nostru

Va petrece mai mult timp cu tine și cu copilul vostru

Un alt beneficiu în a avea un copil este că soțul tău va dori să petreacă mai mult timp cu tine și cu puiul vostru. Acest lucru înseamnă că va fi dispus să renunțe la întâlnirile cu prietenii, doar pentru a sta mai mult timp cu familia.

Va fi dispus să facă o mulțime de sacrificii

Atunci când un bărbat devine tată, îl determină pe acesta să fie mult mai responsabil. Brusc își dă seama că acum este responsabil de îngrijirea unei mame și a unui copil. Vei observa că soțul tău va lucra mai mult pentru ca tu și copilul vostru să duceți o viață lipsită de griji.

► Citește și: Dragă domnule tată
 

Va încerca să facă tot posibilul pentru a fi cel mai bun tată din lume

Vei începe să vezi o mulțime de schimbări semnificative la soțul tău odată ce ați devenit părinți. Amândoi vă veți maturiza și veți împărtăși o legătură mai puternică ca niciodată.

Odată ce un copil devine parte a vieții unui cuplu, atât soțul, cât și soția suferă multă schimbări în bine.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!