Sari la conținut

Rață cu fructe caramelizate și piure de cartofi dulci – rețetă pentru sărbători

Sărbătorile vin, sărbătorile vin! Știți ce urăsc eu cel mai tare de când am copii? Că trebuie să mă stresez pentru cumpărături, mâncare și alte decorațiuni, în timp ce copilele vor să mă joc cu ele, să le duc la film, la teatru și la alte activități. Nu așa și voi? Nu e corect, suratele mele, să nu fie sărbători și pentru noi și pentru ei.

De cele mai multe ori, după astfel de zile, mamele cad obosite și nu se bucură de nimic. De fapt, abia așteaptă să se întoarcă la muncă, să se odihnească. Am stabilit că aici, în comunitate, vom spune adevărul gol - goluț, ok? :) În ceea ce mă privește, pentru că se tot repetă istoria asta de ani întregi, anul acesta m-am pregătit în avans: deja am luat cadouri și am antamat și ajutorul în bucătărie. Face sarmale, prăjituri, de toate. În timp ce eu mă ocup de altele, mai ales de fete, ca să nu se mai plângă. Să vedeți ce rață cu fructe caramelizate vom avea noi la una din mesele de sărbători. Au aprobat-o și fetele!

De ce rață - recomandarea nutriționistului

Da, e o rețetă de rață, nu e Chippendales în bucătărie, ce credeați? :)

De ce rață? Pentru că aș vrea ceva special. Toată lumea gătește porc, mai ales mama și nașa, sunt sigură. Ceea ce e minunat și abia așteptăm să gustăm din ce prepară ele. Așa că noi acasă vom găti altceva, ca să avem varietate. Rața cu fructe caramelizate și piure de cartof dulce este una din rețete. Mai urmează o idee, să rămâneți aproape.

Din păcate, carnea de rață nu prea e vedetă în meniurile din bucătăria să îi zic tradițională românească. Poate și pentru că trebuie să știi să o prepari, ca și în cazul vitei. Așa că frica de eșec înlătură din meniu rețetele cu rață, deși e foarte gustoasă. Iar cine o gătește, o preferă pe varză. E combinația cea mai cunoscută. Dar mie imi plac gusturile noi, așa că nu mă dau înapoi de la experimente în bucătărie.

Recomand rața pentru că e bogată în proteine de bună calitate și minerale care contribuie la funcționarea  sistemului imunitar (conține zinc și seleniu) și nu numai. Conține și o cantitate importantă de acid folic, deci e valoroasă în perioada sarcinii. Și mai conține multe B-uri, importante pentru buna funcționare a sistemului nervos și fier, ceea ce pe mine mă bucur, având un pic probleme pe partea asta.
Atenție însă, îndepărtați pielea înainte de consum, ca la mai toate păsăreturile, căci acolo se adună grăsimea la ele.

Pașii pentru rețeta de rață cu fructe caramelizate
1. Am cumpărat o rață cam de 2 kg, ca să fie potrivită pentru...

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Florina Badea
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!