Sari la conținut

Ritualuri de dimineață - Cum să începi ziua cu chef de viață

De multe ori, felul în care ne desfășurăm ritualurile de dimineață pot dicta modul în care se va petrece ziua, bine sau mai puțin bine. Deși sunt destul de multe studii care susțin importanța servirii micului dejun sau beneficiile activităților sportive moderate, nu este niciodată prea târziu să le pui în practică, dacă vrei câteva schimbări pentru o viață mai frumoasă.

Iată cum să te bucuri de o zi minunată, dis de dimineata:

• Totul începe cu o cafea bună

Cafeaua de dimineață este pentru mulți un start fresh și un suport moral pentru oamenii care nu prea adoră trezitul devreme. Fie că este espresso, un cappuccino sau americano, cafeaua este cafea și îți poate trezi toate simțurile și pune în funcțiune rapid. Poți încerca o cafea bio, de pe Scufita-rosie.ro dacă vrei ceva diferit în meniul tău zilnic. Combinațiile sunt multiple, însă atunci când o găsești pe cea perfectă, ziua ta va fi excelentă.

• 20 de minute de exerciții fizice

Vrei să faci o schimbare în viața ta și să ai parte de un început de zi așa cum îți dorești? Să știi că sportul face minuni și nu sunt doar sfaturi oferite non-stop de specialiști. Câteva mișcări moderate, cu exerciții de întindere ale corpului sunt suficiente încât să îți ofere energia de care ai nevoie pentru a merge la muncă. Se recomandă cel puțin 20 de minute de activități fizice moderate în fiecare dimineață, iar dacă vrei ceva deosebit, yoga sau pilates ar putea să îți fie pe plac.

• Nu porni la drum fără micul dejun


Specialiștii insistă pe faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și pe bună dreptate că așa este. De unde să îți iei cheful de viață și vitalitatea dacă nu dintr-o porție de fructe, cereale cu lapte sau poate o omletă cu cafea alături? Indiferent de alegerea pe care o faci, nu sări peste micul dejun pentru a căpăta puteri dis de dimineață și bună dispoziție pentru o nouă zi frumoasă.

• Un pic de lectură nu strică


Să știi că o cafea bună de dimineață merge la fix cu răsfoirea unui ziar sau a unei reviste. Dacă ești modern și îți plac gadgeturile, poți opta pentru presa de dimineață direct pe tabletă. Ideea este să te pui la curent cu ce se întâmplă, să îți descrețești fruntea și să te bucuri de o nouă zi frumoasă, chiar dacă te duci la muncă.

• O sesiune de alergare pentru o super zi


Alergatul este principalul “vinovat” pentru ridicarea nivelului de serotonină, hormonul fericirii. Sunt mulți specialiști care au adoptat un stil de viață sănătos și care împărtășesc din secretele lor în acest sens, iar joggingul pentru cel puțin 40 de minute pe zi este unul dintre ele. Urmează un duș fierbinte, un mic dejun copios și apoi la muncă. Ideea este să te mobilizezi și să vrei cu adevărat să schimbi ceva în viața ta.

Așadar, este destul de simplu să te motivezi de dimineață și să te bucuri de o zi frumoasă, în fiecare zi. Și chiar dacă vremea de afară îți poate da planurile peste cap, întotdeauna va exista o soluție la îndemână, care să îți ridice moralul atunci când este nevoie.

Sursă foto:pexels.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!