Sari la conținut

Spală vasele. Serios! Copiii vor fi bine

Ascultă-mă.

Nu, nu îți da ochii peste cap! Nu este unul dintre acele mesaje care îți spun să ignori vasele și dezordinea și să trăiești clipa, pentru că timpul trece și copiii cresc. În fapt, este exact contrariul: renunță la vină! Spală vasele!

Pentru că micuții cresc, dar o fac mai bine dacă vasele sunt curate. Serios.

Nu te mai simți vinovată că renunți la timpul petrecut cu copiii, pentru treburile casnice. În fapt, le transmiți un mesaj important: “și despre asta este viața. Faci murdar, cureți! Nu închizi ochii și mergi mai departe, de parcă nimic nu s-a întâmplat!”

Câteodată, am senzația că acele articole care ne spun să nu ne mai stresăm cu treburile casei și să savurăm clipele, momentele unice, uită că te poți bucura mult mai bine de ceea ce este în jurul tău, dacă mâncarea nu se usucă pe teancul de farfurii din chiuvetă.

Știu.
Și eu am fost aici, întrebându-mă dacă nu cumva problema este la mine. Îmi doream și eu să ignor vasele, rufele și dezordinea, și să mă bucur de picii mei. Dar... nu am reușit.

Și am stat, m-am gândit și am ajuns la o concluzie: spală vasele. Nu ești deloc o mamă rea că nu te joci cu cei mici, savurând momentul.

Treaba trebuie făcută. Nu putem trai în haos. Sau, cel puțin, eu nu pot. Și, din nou: așa ne învățăm copiii ce sunt responsabilitatea, ordinea, curățenia.

“Cresc copiii?”
Normal. Dar copiii cresc oricum. Și dacă spălăm vasele, și dacă nu. Copiii cresc și nouă ni se face dor, că spalam vasele sau că nu.

Așa că... spală vasele. Fii mândră de asta. Iubește-ți copiii. Găsește echilibrul tău și al familiei tale.

Renunță la vină și bucură-te de fericire. Cu tot ceea ce înseamnă ea, pentru voi.

Vreau ca ai mei copii să mă vadă fericită.
Iar pentru mine fericirea înseamna ordine.
Pentru tine?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!