Sari la conținut

Cum să faci din călătoria cu avionul, alături de copii, o experiență mai puțin stresantă

Însoțitorii de zbor au văzut totul atunci când vine vorba despre călătoriile cu avionul, deci cine știe mai bine să se adreseze părinților care vor să călătorească cu avionul împreună cu prichindeii lor? Iată câteva strategii de reducere a stresului în timpul călătoriei cu avionul, toate primite de la însoțitorii de zbor dintre care mulți sunt și mămici de pici.

Înainte de plecare

1.    Asigură-te că pleci de acasă mai devreme

Este cea mai bună metodă de a evita întârzierile la decolare. Însoțitorul de zbor spune că „toată lumea este obosită și vrea doar să doarmă, în special copiii.”

2.    Vorbește cu copiii despre ceea ce îi așteaptă

“Experiența mea spune că cei mici se simt mai bine atunci când știu ce îi așteaptă”, spune Shireen, mamă a trei copii din Australia care a călătorit în Statele Unite de mai multe ori împreună cu copiii ei. Ea recomandă vizionarea video-ului de pe Youtube Let’s Go Play care trece peste întreaga experiență de zbor, de la check-in la siguranța la bord.

3.    Adu cu tine mici surprize

O jucărie nouă are două avantaje: copiii iubesc să descopere lucruri, iar o jucărie nouă are o atracție sporită.

4.    Cărucioare care se strâng

Să fii într-un aeroport fără cărucior este de neconceput pentru unii părinți, așă că ia în considerare schimbarea căruciorului de dimensiuni normale cu unul care se strânge. Dacă ai mai mult de un călător mic cu tine, ia în considerare și folosirea unui ham pentru copii.

5.    Bagaj suficient

Însoțitorii de zbor îi îndeamnă pe părinți să împacheteze suficiente lucruri pentru zbor. „Din păcate, te poți aștepta să fie zero mâncare în avion care să îi intereseze pe cei mici”, spune Lynn. „Și suntem atât de limitați în ceea ce putem oferi și în ceea ce privește elementele de confort.”
“De obicei, când un părinte care călătorește cu unul sau mai mulți copii, va aduce prea multe lucruri în încercarea de a-și menține copiii fericiți și uită că trebuie să transporte toate chestiile din avion cu ei”, spune Wendy.

Lista de bagaje:

-    Un articol care-i creează confort copilului, cum ar fi suzeta. Asigură-te că aduci mai mult de una pentru că este posibil să cadă pe podea.
-    Șervețele, pungi și scutece. Este recomandat folosirea unui scutec pe ora în timpul călătoriei.
-    Telefoane și tablete încărcate cu filmele sau emisiunile preferate ale copiilor tăi.
-    Articole de desenat: o cutie mică de creioane colorate și o bucată de hârtie albă.
-    Saci de plastic pentru gunoi
-    Apă
-    Mici gustări cu conținut scăzut de zahăr
-    Covrigi, biscuiți, nuci și alte ronțăieli sunt opțiuni bune pentru călătorii.

Citește și: 6 idei de jocuri pentru călătoriile cu copiii (3-6 ani)

La aeroport

6.    Fii pregătită pentru poarta de securitate

Împachetează bagajele astfel încât obiectele care trebuie verificate de securitate să fie ușor de atins. Reține că deplasarea cu gustări va însemna o examinare suplimentară.

7.    Pregătește-te pentru presiunea aerului

După trecerea de securitate, asigură-te că ai suficientă apă. Lasă copiii să bea apă după decolare și asigură-te că vor consuma din nou apă în ultimele 30-45 de minute înainte de aterizare. Înghițirea ajută la presiune și oferă beneficii suplimentare de hidratare.

În aer

8.    Arată apreciere

Nici părinților nu le place să facă pe chelnerii cu copiii lor și aceeași provocare o au la locul de muncă și însoțitorii de zbor cărora le place să primească aprecieri.
„Orice fel de ciocolată găsită în aeroport, predată la îmbarcare, face minuni”, spune Patrick. Desigur, va avea efect zero asupra membrului echipajului de cabină rău-temperat, neprofesionist. Dar este un gest frumos, mai ales când zbori în preajma sărbătorilor când majoritatea însoțitorilor de zbor sunt departe de familiile lor. „Va fi atât de apreciat gestul”, spune el.

9.    Așază copiii departe de culoar

Poate fi periculos pentru ei. Pe măsură ce căruciorul cu băutură și mâncare trece pe lângă ei, se pot accidenta din cauza băuturilor fierbinți.

10.    Ferește-te de germeni

Șterge totul și mai presus de toate, nu îți trimite copiii la baie fără încălțăminte. “Ești în aer, lucrurile se răstoarnă. Nu e doar apă pe podeaua toaletei”, spune un însoțitor de zbor.

Citește și: Zborul cu avionul - Campania "Călătorește în Siguranță cu Copiii"

Sursa foto: FreePik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!