Sari la conținut

Studiile o spun: “Ne pare rău, dar soţia ta are nevoie de mai mult somn ca tine”

Jim Horne, neurologul iubit acum de femeile din lumea întreagă, tocmai a dovedit ştiinţific ceea ce sexul frumos ştia de mult: femeile au nevoie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbaţii.

Dacă eşti bărbat şi încă nu ai mare lucru de obiectat, aşteaptă puţin să îţi spunem şi motivul: femeia îşi foloseşte mai mult creierul decât tine şi, drept urmare, acest organ are nevoie de mai mult timp să se refacă!

Horne se află la conducerea  Centrului de Cercetare a Somnului din cadrul Universităţii din Loughborough, Anglia, şi, mai nou, este recunoscut şi sub pentru titlul de „trădător al bărbaţilor”.

► Citeşte şi De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar şi atunci când dorm

Atunci când oamenii dorm, creierul lor intră în “modul de recuperare”  şi, ca şi în cazul zilelor de mahmureală, recuperarea diferă de la individ la individ. Femeile, despre care Horne susţine că “au tendinţa de a fi multitasking“ (de a face mai mult lucruri în acelaşi timp sau de a face totul, cum adesea spun chiar ele) – “se folosesc de o parte mai mare de  creier decât o fac bărbaţii. Din acest motiv, somnul lor trebuie să fie mai lung“.

Mai mult decât atât, se pare că femeile nu doar suferă din pricina lipsei somnului (18 % dintre femei, comparativ cu 8 % dintre bărbaţi), ci resimt efectele acesteia din plin: furie crescută, ostilitate, depresie – stări care la bărbaţi nu se întâlnesc. 

Dar, dragi bărbaţi, nu fiţi supăraţi pe Horne! El a ţinut să adauge şi că nu toţi aveţi aceleaşi nevoi şi, ceea ce este important, chiar şi voi aveţi nevoie de mai mult somn, dacă jobul vostru este unul complex, care implică gândire laterală şi luarea unor decizii importante.

Cu toate acestea, drag tătic, dacă mâine dimineaţa tu şi soţia tu aveţi ochii împăiănjeniţi şi nu ştiţi cum să staţi mai mult cu capul sub pernă, iar copilul strigă după mâncare, fii tu cel care se dă rapid jos din pat, pentru că… fir-ar ea să fie de ştiinţă!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!