Sari la conținut

Tăticii din ziua de astăzi petrec de 3 ori mai mult timp cu copiii lor decât tăticii din generațiile anterioare

Copiii noștri cresc într-o lume diferită de cea în care am fost crescuți noi. Copiii de astăzi au dispozitive media și jucării de ultimă generație la care noi nici măcar nu îndrăzneam să visăm. Deși multe lucruri s-au schimbat de-a lungul anilor, iubirea unui părinte față de copilul lui a rămas neschimbată.

Cercetările au arătat faptul că tăticii de astăzi sunt mult mai implicați în creșterea copiilor lor decât tăticii din generațiile anterioare.

► Citește și: 6 daruri de la tată, pe care nicio avere nu le poate cumpăra

Tăticii de astăzi iau în serios educația parentală și petrec de 3 ori mai mult timp cu copiii lor. În 1982, 43% dintre tătici au recunoscut că nu au schimbat niciodată scutecul copiilor lor. În ultimii ani, acest număr a scăzut la aproximativ 3%, ceea ce este un lucru minunat, deoarece cercetările indică faptul că, atunci când tăticii își îngrijesc bebelușii, relația tată-copil devine mai puternică pe măsură ce copilul crește.

► Citește și: Tatăl este absent în viața copilului? Cum identificăm un tată absent

Un studiu a constatat că tații moderni dedică cu 30 de minute mai mult treburilor gospodărești zilnice decât proprii lor tați și petrec mai mult timp cu copiii lor.

Cercetările arată că atunci când 60% sau mai mult din responsabilitățile parentale revin mamei, relația dintre mamă și tată are de suferit. Dar, atunci când tații ajută la treburile casei, cuplurile au relații mai puternice.

► Citește și: Ce se întâmplă când băieții sunt mai atașați de tată, decât de mamă

Da, există provocări cu care această generație de tați se confruntă, dar trebuie să recunoaștem că lucrurile au evoluat enorm.

Tații care schimbă scutece sunt tații care schimbă lumea. Știm că v-ați dori să puteți face și mai mult. Pentru asta, noi, mamele, vă mulțumim!

► Citește și: Conform studiilor, copiii care petrec mai mult timp cu tații lor au capacitatea de a învăța mai repede
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!