Sari la conținut

Trusa medicală de vacanță. GHID pentru părinți

A venit vara, ceea ce înseamnă că, pentru majoritatea dintre noi, urmează perioada vacanțelor. Iar pentru un concediu mai relaxat și pentru a face față mai bine provocărilor pregătite de cei mici, mai jos regăsiți câteva informații cu privire la ce ar trebui să conțină trusa medicală de vacanță:

ÎN CAZUL FEBREI - cel mai întâlnit simptom care apare la copii, indiferent de vârstă, putând fi cauzată de diverse afecțiuni.

  • Ibuprofen: Nurofen, Algin, Ibalgin etc
  • Paracetamol: Panadol, Eferalgan, Paracetamol supozitoare etc
  • Algocalmin: Novocalmin (supozitoare) Alvotor (sirop)

Toate aceste preparate pot fi procurate sub formă de sirop, supozitoare sau comprimate în funcție de vârsta copilului. Doza corecta corespunzătoare vârstei și greutății copilului se stabilesc împreună cu farmacistul.

ÎN CAZUL DIAREEI

  • Smecta, Loperamid sirop sau comprimate, săruri de rehidratare, probiotice, Debridat, No-spa - în cazul crampelor abdominale, la copiii de peste 1 an.

Este de preferat să evitați administrarea de antibiotic în caz de diaree, majoritatea infecțiilor fiind virale sau alimentare. Infecțiile bacteriene, care necesită administrare de antibiotic, vor avea nevoie de prescripție medicală, în urma unui consult efectuat de către un medic.

ÎN CAZUL VĂRSĂTURILOR

  • Antitermice folosite în funcție de vârsta copilului: Metoclopramid - sirop sau tablete în funcție de vârstă, Debridat, Emetin sau, natural, ceai de mentă.  

ÎN CAZUL RĂNILOR

  • Soluții dezinfectante: Apa oxigenată, Rivanol, Betadina, Plasturi, Pansamente (cu cât sunt mai colorate și animate cu personajele preferate cu atât crește puterea de vindecare), Leucoplast.

Se va evita folosirea alcoolului sanitar, deoarece aplicarea lui produce durere copilului.

Ținând cont de faptul că suntem în anotimpul cald, cu temperaturi ridicate, nu uitați să hidratați copiii, să-i feriți de razele puternice ale soarelui și să îi scoateți în parc doar după ce le-ați aplicat pe piele cremă cu factor de protecție, dar și să le acoperiți capul cu pălăriuțe.

Citește și Cum a fost singură în vacanță cu doi copii

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!