Sari la conținut

Urania Cremene: “Copilul nu e obligat să-și iubească frățiorul mai mic”

Preocuparea mea principală în momentul de față este despre cum așez lucrurile în familia noastră astfel încât să-i găsim bebelușului locul său, fără a știrbi din dragostea și timpul pe care i le acordăm Sophiei.

Am citit, zic eu, destul de mult despre asta, ne luptăm să găsim timp pentru activități doar cu ea, să avem acele momente tată- fiică sau mamă- fiică, în care îi arătăm cât de mult o apreciem, căutăm să nu simtă apariția bebelușului ca pe ceva negativ, ceva care îi ia ei din dragostea noastră.

Nu e ușor.

Tocmai de aceea, pentru mine, dar și pentru voi, am invitat-o pe Urania Cremene să ne dea câteva sfaturi. Îmi place maxim de ea, este unul dintre cei mai faini experți în parenting din România și spune lucrurilor pe nume.

Vă rog să priviți interviul. Este un prim moment dintr-o serie de subiecte pe care le-am discutat cu ea. Eu zic că merită din plin să-l vedeți.

    “Gelozia este inerentă”
    URANIA CREMENE

Gelozia este necesară supraviețuirii. Ne naștem cu ea, este în ADN-ul nostru, ne face să luptăm pentru ce e al nostru, ne face să supraviețuim.

Da, asta spune Urania Cremene și, evident, că are dreptate. Așa că, dragă părinte, când aduci al doilea copil acasă, nu trebuie să te ia prin surprindere gelozia copilului mai mare. Va apărea și va trebui să o tratezi ca pe orice alt lucru din casa ta. E ceva normal, așa că nu trebuie să te sperii.

Explicațiile detaliate ale Uraniei, în video.

    “Copiii nu gândesc abstract. Ei cred că iubirea părinților este limitată și pierd din ea.”

    Urania Cremene

(...)

Citește mai mult pe taticool.eu

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!