Sari la conținut

„Eu când o să fiu părinte, nu o să țip niciodată la copilul meu.” Viața de părinte: așteptări vs. realitate

Înainte să devenim părinți, ne gândim la cum va fi viața noastră când vom avea copii. Privim oamenii din jurul nostru și ne comparăm cu ei. Când vedem o mamă care țipă la copiii ei, ne promitem că nu vom face niciodată ca ea. Și apoi vedem un tată care își îmbrățișează fetița și sperăm să fim genul acesta de părinte. Dar, uneori, lucrurile nu merg exact așa cum ne-am planificat.

Ce așteptări au oamenii, înainte de a deveni părinți? Tu te regăsești printre ele?

Eu o să-mi hrănesc copilul doar cu alimente sănătoase

Citim o mulțime de cărți și aflăm rețete noi pe care intenționăm să le încercăm atunci când copiii încep să mănânce alimente solide. Credem că vom avea suficientă energie pentru a găti 3 mese diferite pe zi, dar ne dăm seama că un castron de supă o dată la 3 zile nu este o idee atât de rea.

Eu o să-mi accept copilul exact așa cum e el

Ce se va întâmpla dacă, într-o zi, copilul tău vine și îți spune că vrea renunțe la facultate și să devină artist? Sau ce se va întâmpla dacă fiul tău vrea să-și acopere pielea cu tatuaje? Cu toții avem limitele noastre și, mai devreme sau mai târziu, orice părinte îi spune copilului său: „Nici să nu te gândești la asta!” 

► Citeşte şi: Dragi oameni fără copii, nu mai judecaţi părinţii! Niciodată!

Eu o să-mi cresc copilul singură! Nu o să am nevoie de bonă sau de bunici

Nu este nimic în neregulă să ceri ajutor familiei sau prietenilor în ceea ce privește creșterea copilului. Mamele nu trebuie să facă totul singure și ar trebui ca ele să învețe să ceară ajutor familiei atunci când au nevoie.

Eu nu o să devin genul de mamă care o să vorbească doar despre copilul ei

Cu toții sperăm să nu ne plictisim prietenii cu fotografiile și poveștile copiilor noștri. Cu toate acestea, nu ne putem abține să nu le arătăm apropiaților fotografii amuzante cu micuții noștri.

Eu nu o să dorm în același pat cu copilul. Fiecare va avea patul lui

În timpul zilei este mai simplu să-ți lași copilul să doarmă singur. Noaptea, în schimb, ar trebui să fii lângă el în caz că are nevoie de ceva sau în caz că are vreun coșmar și trebuie să îl liniștești.

Eu nu o să-i cumpăr copilului tot magazinul, pentru că oricum va crește foarte repede și nu va avea nevoie de toate lucrurile cumpărate

Copiii cresc extrem de repede și trebuie să știi ce vei face cu toate grămezile de haine pe care le-ai cumpărat de la magazin și pe care copilul tău nu a avut timp să le poarte. Hainele ocupă mult spațiu, iar părinții trebuie să fie conștienți de acest lucru. Da, este tentant să-i cumperi toate rochițele cu fundițe fetiței tale, dar poți lupta cu tentația. Știi si tu că nu are nevoie chiar de toate lucrurile pe care tu dorești să i le cumperi.

► Citeşte şi: 6 cele mai mari minciuni pe care le-am crezut înainte să am copii
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!