Sari la conținut

O poveste necunoscută semnată de Mark Twain va fi publicată anul acesta

Un basm pe care Mark Twain îl spunea fiicelor sale înainte de culcare va fi publicat pe 26 septembrie, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la apariţia primei cărţi semnate de autorul american, în 1867, ”Broasca săltăreaţă din ţinutul Calaveras şi alte schiţe/ The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County and Other Sketches”, informează The Guardian.

Cartea ”The Purloining of Prince Oleomargarine” se bazează pe note scrise de mână de Mark Twain despre o poveste pe care le-a spus-o fiicelor sale într-o noapte din anul 1879, în Paris, scrie news.ro. În poveste, un tânăr care poate vorbi cu animalele recrutează câteva dintre acestea pentru a îl ajuta să salveze un prinţ care a fost răpit.

Povestea lui Mark Twain a fost completată şi ilustrată de echipa Philip şi Erin Stead. Reprezentanţii editurii Doubleday au transmis că povestea explorează teme precum caritatea, bunătatea şi curajul faţă în faţă cu tirania, şi este scrisă cu satiră şi patos.

Povestea a fost descoperită de un elev, în 2011, între materiale de arhivă, atunci când a vizitat proiectul Mark Twain Papers al Universităţii Berkeley din California.

Sursa foto: Facebook

Deşi Mark Twain le-a spus fiicelor sale nenumărate poveşti înainte de culcare, pe care le-a creat spontan, ”The Purloining of Prince Oleomargarine” ar fi singura poveste înregistrată de scriitor.
Philip şi Eric Stead au completat deja manuscrisul, despre care reprezentanţii editurii au spus că va fi prezentată în maniera: ”după cum mi-a spus prietenul meu, Mark Twain”.

Mark Twain s-a născut în anul 1835, cu numele Samuel Langhorne Clemens. Autor al unor volume renumite precum ”Aventurile lui Huckleberry Finn/ The Adventures of Huckleberry Finn” şi ”Aventurile lui Tom Sawyer/ The Adventures of Tom Sawyer”, scriitorul s-a făcut cunoscut pentru capacitatea de a combina umorul cu realitatea socială şi comentarii despre vanitatea omenirii, datorită căreia a devenit cel mai mare romancier american şi umorist al vremii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti