Sari la conținut

Ce apă alegem pentru bebeluşi şi copii

Ştiţi că suntem suntem 70% apă şi inclusiv că un procent chiar mai mare, 80%, reprezintă creierul nostru? Şi se mai spune că toată viaţa noastră căutăm apă cu care am crescut în primii noştri 10 ani! E încă un motiv în plus care ne arată rolul copleşitor pe care îl avem în viaţa copiilor noştri. Dragii de ei, aleg atât de puţin pentru ei în primii lor ani de viaţă. Noi luăm de pe raft pentru ei, încă de când sunt bebeluşi, noi le oferim, noi le programăm obiceiurile pe care le vor continua inconştient toată viaţă lor de adulţi. Apa şi băutul apei de calitate nu fac excepţie!

Poate vi se pare puţin lucru şi credeţi că apa nu este ceva atât de important, dar va contrazic. Bem apă zilnic, câţiva litri (sper), copiii noştri beau apă, folosim apă la prepararea laptelui bebeluşilor care nu sunt alăptaţi, folosim apă la diferite preparate, bem apă acasă, la serviciu, în parc, în călătorii. În viaţăa noastră, apă ne însoţeşte peste tot, fără măcar să ne dăm seama. Merită să îi acordăm mai multă atenţie, pentru că ne hrănim corpul cu ea şi este vitală pentru multe din funcţiile organismului.

►Citeşte şi Medicamentul minune: apa!

Câteva motive pentru a aprecia apa şi consumul ei

Apa se regăseşte în structura tuturor părţilor organismului: sânge (83%), muşchi (80%), păr (70%), piele (65%), oase (20%).

Un om poate să trăiască fără mâncare în jur de 30 de zile, însă fără apă, viaţa îi este pusă în pericol după numai 3 zile.

Apa pe care o bem este absorbită de organism la nivelul intestinului gros, unde intră în sânge –  prin intermediul căruia este transportată în tot corpul. Datorită faptului că este un solvent universal, ea contribuie la transportul nutrienţilor până la ultima celulă.

Apa asigura bună funcţionare a rinichilor şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Reglarea temperaturii corpului, hidratarea pielii sau lubrifierea ochilor se fac tot cu ajutorul apei.

De ce este apa importantă pentru bebeluşi şi pentru copii

(…)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!