Sari la conținut

Ce îi faci cadou unei proaspete mame? 6 ponturi utile!

Mă plimb grăbită printre rafturi. Fac ultimele cumpărături de vacanță și, ca întotdeauna, îmi mai lipsește un elefant cu trompă roz și familia lui din coșul de cumpărături. Trec grăbită pe lângă raionul de copii și îmi atrage atenția un cuplu de tineri. Erau aidoma unui bărbat la raionul de cosmetice. Pierduți total. Din discuție mi-am dat seama că aveau nevoie de un cadou pentru o proaspătă mămică. Puneau mâna pe cele mai strălucitoare, colorate și scumpe obiecte. Evident și cele mai puțin utile.

Mi-am adus aminte cu haz și nostalgie cum eram noi la cumpărături înainte să o avem pe Ana. Cred că am bătut recordul la cumpărat cele mai costisitoare și inutile obiecte pentru bebeluși. Ca și în primele luni de când am devenit părinți. Am scris deja despre cele 10 lucruri inutile din primul an de viață al bebelușului.

(…)

Lista cu idei de cadou pentru o proaspătă mămică ar trebui să conțină două mari categorii de obiecte – consumabile și obiecte de uz intens sau obiecte utile, dar care nu intră pe lista de cumpărături imediate.

►Citeşte şi 10 jocuri pentru bebeluşi care ajută la dezvoltarea intelectuală

Consumabile și obiecte de uz intens

Evident că pe locul I stau scutecele pentru bebe. Credeți-mă, sunt mană cerească. Nu, nu e de prost gust să te prezinți la proaspeții părinți cu un bax de scutece. Dacă întrebați înainte mărimea și marca, o să primiți recunoștință pe viață. Tot aici intră și șervețelele umede și, dacă mămica nu alăptează, laptele praf. Neapărat cu o întrebare prealabilă. Nu ar fi rău să puneți și niște body-uri simple din bumbac pe listă. Sunt tot un fel de consumabile în primele luni.
Dacă mămica alăptează, niște tampoane de sân sunt un obiect de pus pe listă. Sunt utile, dar cel mai probabil vor zbura primele de pe lista lungă de lucruri necesare. Cam așa se întâmplă cu ce nu e strict legat de bebeluș. Mama mai face și improvizații, compromisuri, parcă nu știm toate cum e. Așa că eu am pus în coș un pachet.

(…)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Foto: arhiva Pisicapesarma.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!