Sari la conținut

Mama la 20 de ani (I)

In mod evident nu este tot una daca esti mama la 20 de ani, la 30 sau la 40 de ani, pentru ca diferentele exista si sunt importante. Luam pe rand fiecare decada!

In jurul varstei de 20 de ani, organismul femeii este "crud" din punct de vedere fizic, dar mai ales psihic. Sarcina, in acest segment de varsta este, de cele mai multe ori, un accident sau o greseala, iar comportamentul femeii devenita mama la o varsta atat de frageda va fi o continuare a jocului cu papusile. O femeie la 20 de ani este mai degraba imatura, este departe de a fi independenta financiar, astfel ca trebuie ajutata si sustinuta, in primul rand, de catre parinti, dar si de sot/partener - foarte probabil si el din aceeasi categorie de varsta.

Partea buna este ca va fi vesnic o mama tanara, iar daca gaseste suportul necesar, poate reusi sa se realizeze si profesional.

Femeile devenite mame in jurul varstei de 20 de ani sunt mame tandre, dar in detrimentul unui comportament rational. Maternitatea este o cale brusca prin care adolescenta devine adult cu drepturi depline, dar si o cale pe care unele femei o folosesc pentru a scapa de autoritatea parintilor. Riscul esecului, atat ca mama cat si ca femeie, dar si profesional, este maxim.

Maternitatea produce o descatusare a feminitatii, iar daca nu este tinuta sub un anume control de catre partener sau de parintii, poate duce la o stare de confuzie deloc benefica.

Mamele foarte tinere pot deveni mame bune, chiar daca lipsa de experienta va fi un vesnic un "handicap" in cresterea si educarea propriului copil, scrie Psychologies.com .

A fi mama la 20 de ani este un mod extrem in care joaca cu papusile continua, dar si o trecere brusca care asumarea responsabilitatilor si a obligatiilor femeii mature.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!