Sari la conținut

Ce stiti despre sigilarea dentara? ati facut,...

Ce stiti despre sigilarea dentara? ati facut, vreti sa o faceti copiilor?

Răspunsuri
Stomatologul nostru (pediatru) ne-a spus ca depinde de la caz la caz. Numai dupa ce analizeaza cazul unui pacient poate spune daca se recomanda sau nu: in functie de structura dintilor, de procesul de cariere si regimul si igiena pacientului. dar e chestiune de alegere : daca nu vi se pare ok, nu va obliga nimeni. la urma urmei, nici pe vremea noastra nu se facea. si unii inca mai avem masele
I-am facut fetitei mele de 7 ani in vara aceasta Se face la maselute, indiferent daca sunt de lapte sau permanente, se sigileaza de fapt acele canale de deasupra, nu toata maseluta, nu este dureros, am vazut pareturi intre 50 - 100 ron pe maseluta, noi am dat 50 ron dar am dat multi alti bani la cabinetul respectiv si pretul a fost pt client fidel
Ce bine ca ati pomenit, este prima oara cand am auzit de asta. Copiii mei sunt mai micuti, dar sigur voi face cand va fi nevoie.
Buna Geanina. Si eu vreau sa ii fac Iasminei mai ales ca acum au inceput sa ii dea dintisorii permanenti. Stiu ca sigilarea se face atat la dintii temporari (de lapte) dar, mai ales, la cei permanenti, de obicei imediat dupa ce au erupt. Metoda se aplica in special pe dintii definitivi in intervalul de varsta 6 - 15 ani. Protejarea dintilor de lapte garanteaza sanatatea celor permanenti.
Etapele de lucru pentru sigilarea dentara:

1) Curatarea suprafetei dintelui cu ajutorul unor periute rotative, neimplicand frezajul dintelui;
2) Gravarea dintelui (mordansare). Un gel cu consistenta fluida, in a carui concentratie intra si acid fosforic, este aplicat prin pensulare, injectare sau cu ajutorul unui burete, fiind lasat sa actioneze 15-30s, dupa care spatiul de lucru este spalat si uscat.
3) Aplicarea sigilantului se realizeaza cu instrumente speciale cu varfuri de unica folosinta. Sigilantul trebuie sa acopere toate santuril. Acesta se mentine 10-15s pentru a permite penetrarea si saturarea smaltului mordansat in mod optim, dupa care se fotopolimerizeaza.
4) Adaptarea functionala consta in refacerea morfologiei functionale a suprafetelor sigilate, indepartandu-se eventuale contacte identificate cu ajutorul hartiei de articulatie prin utilizarea pietrelor diamantate.
5) Reevaluarea pacientilor - dintii sigilati trebuie controlati periodic de catre medic, ideal la fiecare 6 luni.
"Sigilarea se face atat la dintii temporari (de lapte) dar, mai ales, la cei permanenti, de obicei imediat dupa ce au erupt. Metoda se aplica in special pe dintii definitivi in intervalul de varsta 6 - 15 ani. Protejarea dintilor de lapte garanteaza sanatatea celor permanenti", ne-au explicat specialistii Velvet Dental. Astfel, se elimina riscul unor tratamente invazive care vor afecta structura dentara pe intreaga durata a vietii.
Imediat dupa eruptie, molarii prezinta o morfologie cu santuri si fosete adanci, locuri unde se acumuleaza resturi alimentare si micro-organisme care initiaza caria dentara. Aceste santuri, mai degraba fisuri, au un diametru mai mic decat firul periei de dinti si sunt profunde. Sansele atacului carios sunt astfel mai mari in ciuda igienei conventionale: spalatul sau curatarea dintilor. Ambele metode sunt ineficiente in indepartarea resturilor acumulate.
Ambele metode sunt ineficiente in indepartarea resturilor acumulate. Astfel acoperirea sau sigilarea acestor zone cu un material protector numit sigilant are un efect benefic si este considerata metoda cea mai sigura de profilaxie primara in special la copii. Materialele folosite - sigilantii - sunt rasini compozite transparente sau opace. Sunt preferati sigilantii fotoactivi (cei care se intaresc cu ajutorul lampii cu ultraviolete).
buna geanina , noi acum am fost la un control si ne-a recomandat sa facem sigilarea maselutelor , vom incepe de saptamana viitoare ... nu stiu pret sau practic care este procedura dar voi lua notite si iti voi povesti :) , nu cred ca e dureros si cred ca e un fel de lacuire a suprafetei ..
Nu este nimic dureros, dar noua dentista ne-a spus ca se face in functie de structura fiecarui dinte sau maselute. La unii da, la unii nu, in functie de ....niste lucruri pe care le vede ea acolo. Mi se pare foarte profi abordarea, ca nu luam totul asa, la gramada. Asa cum copiii sunt diferiti, asa si dintisorii sunt diferiti. Asa cum am mai spus, nu este dureros, dar oricum stomatoloaga noastra (DR Adriana Gargarici - de la Imperial Dent) este magica: reuseste sa-i face pe cei mici "sa-i manance din palma"
eram la stomatolog cand a venit o mamica cu un baietel de patru anisori si jumatate pentru sigilare dentara, stomatoloaga ii explica ca are deja doua maselute definitive aparute si ca una din ele poate fii sigilata daca vrea, din cate am intes trebuiesc sigilate imediat ce sunt erupte definitiv pentru a nu exista riscul sa fie cat de putin cariate. Dintele trebuie sa fie cat mai sanatos, preturi sa va zic nu stiu si nici de reactii adverse nu am intalnit
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!