Sari la conținut

Parentingul blând nu e un moft. Ar trebui să fie normal!

Tu ce îți dorești pentru copilul tău? E o întrebare la care marea majoritate a părinților vor răspunde că vor ca ai lor copii să fie fericiți, realizați, împliniți, echilibrați, să aibă succes.

Și eu îmi doresc multe din lucrurile de mai sus pentru copiii mei. Dar, uite, sunt câteva lucruri în experiența mea de mamă de care nu sunt mândră, greșeli pe care le-am făcut în special cu Alex, primul copil fiind. De la țipat la el, la certat, la pedepsit și la dat o palmă la fund care a fost și ultima am trecut prin toate. Singurul lucru pentru care mă felicit este că am fost pe fază și mi-am dat seama de tot răul pe care l-aș fi putut face și am început să lucrez conștient cu mine.

Pentru că da, parentingul este mai întâi despre noi, părinții și abia apoi despre copii.

Am început să citesc despre parenting și să merg la conferințe dedicate părinților abia pe când Alex împlinea vreo 2 ani jumate și începuseră provocările tot mai interesante. Vorbea, mișuna toată ziua, avea curiozități și ambiții proprii care nu întotdeauna erau pe placul meu. Am ajuns acum vreun părinte perfect? Nici vorbă! Sunt însă un om mult mai informat, mai conștient, mai vulnerabil și mai dornic de și mai bine.

Eu cred că există părinți care sunt oameni foarte echilibrați și blânzi din naștere, care au fost crescuți la rândul lor cu multă blândețe, care fac totul bine din instinct, dar mai cred și că sunt și mult prea puține persoanele astea.

(…)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!