Sari la conținut

Sistemul imunitar al copiilor merge și el la grădiniță să învețe (P)

– Știm că este dificil acum și greu de crezut, dar vă promitem că până la sfârșitul grădiniței copiii dumneavoastră vor bifa chiar și 100% prezență la grădiniță.

Așa ne încurajau doamnele educatoare la prima ședință cu părinții acum mai bine de 4 ani. Alex era acasă, cu muci, tuse și febră, noi eram nedormiți după o noapte de vegheat copilul și ele aveau chef de glume. Așa am gândit atunci.

► Citeşte şi Pregătirea pentru colectivitate. Schema de vaccinare 2017 şi analize necesare pentru obţinerea avizului epidemiologic

Intrarea în colectivitate e un moment important din punct de vedere imunologic în dezvoltarea copiilor. Fiecare prichindel vine de acasă cu anticorpi împotriva germenilor pe care i-a întâlnit frecvent în familie, de la părinți, frați și bunici. La grădiniță însă întră în contact cu alți copii care au, la rândul lor, anticorpii lor. Cu alte cuvinte, odată cu intrarea în colectivitate începe schimbul de germeni între cei mici.

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat

  Desenele animate și educația

  Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti