Sari la conținut

5 lucruri pe care un medic ar vrea să le faci pentru sarcina ta

Sarcina este o perioadă foarte specială în viaţa unei femei şi ea trebuie urmărită îndeaproape pentru ca totul să se termine cu un bebeluş sănătos şi o mămică fericită. Dincolo de analize şi menţinerea unui stil de viaţă echilibrat, uite care sunt 5 lucruri în plus pe care un doctor ar vrea să le faci pentru sarcină.

Să vii la o consultaţie înainte de a rămâne însărcinată

Nu sunt multe femei care fac asta, deşi este un pas foarte important pentru o asigura o sarcină fără probleme. O astfel de consultaţie ar trebui să se facă cu 6 luni înainte de conceperea copilului. Şi vei primi o serie de analize care trebuiesc făcute, se va analiza istoricul stării de sănătate şi vei primi recomandări dacă este nevoie de vaccin sau medicamente.

Să iei suplimente alimentare

Astfel de suplimente trebuiesc luate încă înainte de concepţie. Ele asigura faptul că organismul primeşte toţi nutrienţii de care are nevoie. Acest nutrienţi se primesc în mod normal din alimente, însă, există factori genetici care pot împiedica absorbirea lor. Din această cauză surplusul de omega 3, acid folic, magneziu, calciu se recomandă ţinând cont de nevoile fiecărei persoane în parte.

Să ai grijă ce mănânci şi să faci mişcare

Nu este nevoie să numărăm caloriile ca să aducem un surplus de 300 de calorii la dieta noastră anterioară, aşa cum auzim uneori sfaturi. Trebuie să ne folosim bunul simţ. Şi să mâncăm alimente care au proteine şi grăsimi bune. Grăsimile bune ajuta chiar şi împotriva stărilor de greaţă, aşa că nu ar trebui să le ocolim. 

În ce priveşte mişcarea, sarcina nu este perioada în care să începi ceva nou. Trebuie să te mişti însă zilnic, la nivelul la care eşti. Dacă mişcarea ta însemna să te plimbi continui îi acelaşi fel şi în timpul sarcinii. Ar putea să fie prea dificil să te apuci acum de yoga.

Să renunţi la unele ritualuri de înfrumuseţare

Toate produsele de înfrumuseţare pe care le folosim, de la oja de unghii până la vopseaua de pe cap, sunt obținute folosind substanţe nocive. Şi aceste substanţe nu stau numai la suprafaţa corpului, ele trec de bariera pielii. Este ca şi cum ai bea acele substanţe chimice. 

Nu există însă studii ştiinţifice pentru a testa cât de bune sau rele sunt substanţele respective. Totul este la latitunea fiecărei femei însărcinate în parte.

Să te interesezi ce înţelege medicul tău ginecolog prin naştere naturală

Toată lumea care vrea să nască natural fuge de unii doctori pentru că au aflat că fac prea multe cezariene. Dar naşterea naturală înseamnă mult mai mult decât să nu faci cezariană. Ar trebui să te interesezi şi dacă foloseşte inducţia naşterii sau alte metode de a controla procesul natural al travaliului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!