Sari la conținut

Dacă tu ai arsuri, bebe va avea păr bogat. Cele mai răspândite mituri despre sarcină și naștere

Staaaai, nu te mișca. Ha, gata, ai dus mâna la nas, băiat garantat. Sută la sută. Soacra și mătușa mea mai mai să facă hora bucuriei în jurul meu și al burții complet insesizabile, dar care sigur ascundea un băiat, că doar asta arătase proba de necontestat. Îmi turnaseră sare în cap pe ascuns și mă pândiseră să vadă unde duc mâna. Cică la gură e semn de fată, la nas de băiat. Evident că am râs de am leșinat. Și atunci și câteva săptămâni mai târziu, când le arătam victorioasă fotografia pe care scria clar sex feminin. Urma să aflu că ăsta a fost doar primul din nenumăratele mituri despre sarcină pe care aveam să le aud în cele opt luni de zile, cât a binevoit mândruța mea să stea în burtică.

Top mituri despre sarcină

Dacă ai arsuri, bucură-te! O să ai un copil cu păr bogat

Sincer, am avut arsuri din primul trimestru, iar Ana a avut la naștere un păr negru și stufos, care a părăsit-o rapid după primele săptămâni. Să fi avut sau nu legătură cu arsurile mele?

Dacă furi ceva – în special mâncare și te atingi fără să vrei de corp cu ce ai luat, copilul va căpăta o pată pe corp în zona respectivă.

Nu îmi amintesc să fi furat nimic, nici măcar vreun fruct din pom, și totuși Ana are un semnuleț mic, foarte simpatic, dar care nu seamănă cu nimic ce ar putea stârni poftele unei gravide. Sunt însă  mame care au povești elaborate despre strugurii, nucile sau alunele “însemnate” pe trupurile bebelușilor lor.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro
Photo by Xavier Mouton Photographie on Unsplash

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!