Sari la conținut

10 lucruri bune pe care un copil le aduce in relatia ta

Daca iti inchipui ca viata de parinte este ceva roz, plin de norisori de iubire, mai gandeste-te inca o data. Toata studiile au aratat ca noul rol pune o presiune foarte mare pe relatia ta si majoritatea sunt mai nemultumiti de partener decat au fost inainte de aparitia copilului. Primii doi ani sunt cat se poate de dificili din acest punct de vedere. O arata si rata mare de divorturi din aceasta perioada.

Dar, daca reusiti sa depasiti aceste momente, vei observa ca ai o relatie mai matura, poate chiar asa cum ai visat. Lucruri bune castigate pentru relatia ta:

1. Inveti cu adevarat sa il asculti pe celalalt. Este posibil sa nu iti convina ce spune, dar macar asculti, nu doar te prefaci in timp ce, in gand, invarti tot propriile tale idei. Ascultarea este esentiala pentru ca in acest fel partenerul se poate descarca de ceea ce are pe suflet. Cel mai adesea, dupa ce a fost acultat nici nu mai face ceea ce pretindea neaparat ca isi doreste.

2. Inveti sa renunti la asteptarile nerealiste. Cu cat asteptarile tale sunt mai departe de realitate cu atat frustrarea pe care o acumulezi tu este mai mare. Iar celalalt chiar nu are nicio vina in niciunul dintre procese. Este adevarat ca poate altceva visai la inceput sau poate ca ai impresia ca altora relatiile le merg mult mai bine insa tu trebuie acum sa te concentrezi sa faci sa mearga bine exact ceea ce ai.

3. Inveti sa temperezi scandalurile. Ele nu se mai pot termina acum cu 'iti inchid usa in nas si plec'. Compromisurile se fac de ambele parti pentru a evita escaladarea conflictului. Daca la inceput cuvintele mari si amenintarile erau aruncate cu multa usurinta, in timp, dupa ce realizezi ca oricum nu le pui in practica, nici nu mai ajungi la pragul cu pricina.

4. Inveti sa nu mai compari ce dai / faci tu cu ceea ce da / face el. Asta de obicei nu duce la ceva bun - oamenii sunt mult prea diferiti pentru a fi tratati toti la fel. Este adevarat ca tu faci mai multe in anumite privinte legate de casa, dar poate ca el face mai multe in altele. Iar ceea ce ti-ai dori trebuie verbalizat, continuu, vei vedea ca o parte din sarcini vor fi preluate. Nimanui nu ii place sa traiasca langa un om nemultumit.

5. Inveti sa functionezi ca o echipa, fiecare gasindu-si locul potrivit in ea. Si o echipa poate intotdeauna sa faca mai multe lucruri decat un individ. O casa in care cresc copii este o casa in care este in permanenta ceva de facut. Sigur cu greu ai face fata tuturor acestor lucruri. Ca echipa insa, este altceva.

6. Inveti sa apreciezi lucrurile bune si sa le ignori pe cele rele. Asta nu inseamna ca ti-ai pus ochelari de cal, ci doar ca intelegi ca este mai bine sa vezi partea plina a paharului decat sa plangi pe marginea partii goale. Optimismul se invata, chit ca e dificil de facut.

7. Inveti sa ai rabdare si nu mai ai pretentia, nerealist, ca partenerul sa se schimbe chiar acum, ca de nu... Atunci cand o relatie este de lunga durata lucrurile nu raman la fel fie ca vrei fie ca nu: se schimba oamenii, obiceiurile, imprejucarile. Cand vorbim de o perioada lunga de timp de-a lungul ei apar momente in care este mai greu si unele in care este mai usor. Iar asta se intampla indiferent daca esti intr-o relatie sau nu.

8. Inveti sa il vezi pe celalalt si altfel decat judecat strict in functie de cat de bine / rau iti este tie. El nu mai este un tip cu poante ca sa aiba cine sa te faca sa razi. Este un om cu umor pur si simplu. Iar uneori asta poate sa nu ti se para atat de distractiv. 

9. Inveti sa nu te mai uiti atat de mult la trecut. Ce a fost, a fost. Conteaza ceea ce este acum. Uneori conteaza si visele pe care vi le puteti face impreuna despre viitor. Analizarea in permanenta a trecutului nu are cum sa iti aduca o dispozitie sufleteasca prea luminoasa si asta te impiedica sa te bucuri de prezent.

10. Si, ca sa inchidem cercul, inveti sa nu mai asculti strict ceea ce spune, ci ceea ce face. Cuvintele ranesc usor si se arunca fara vreo greutate. Un om nu este ceea ce spune, ci ceea ce face.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!