Sari la conținut

7 terapeuţi de cuplu avertizează: dacă vă confruntaţi cu astfel de probleme, relaţia voastră este sortită eşecului

Ştim cu toţii celebra imagine care circulă pe internet cu un cuplu de bătrâni ţinându-se de mână care, întrebaţi cum de au rezistat atât de mult împreună, spun că s-au născut într-o perioadă în care atunci când se strica ceva, era reparat şi nu înlocuit, ca acum. Iar acest lucru este cu atât mai apreciat, cu cât trăim într-o lume în care auzim mai tot timpul cuvântul „divorţ”. Mai mult decât atât, ni se pare că se ajunge atât de uşor la separare, încât nu putem să nu ne întrebăm: „de ce, cum putem să uităm atât de repede de promisiunea împreună la bine şi la greu?”

Ei bine, terapeuţii vin în întâmpinarea noastră şi ne spune că la divorţ nu se ajunge atât de repede pe cum am crede, ci că sunt anumite semne care prezic faptul că separarea este inevitabilă.

„Nu vă certaţi niciodată” – Atunci când nu există ceartă, înseamnă că nu există pasiune şi nici o viaţă sexuală prea grozavă. Membrii cuplului nu comunică direct şi sunt plini de resentimente, în realitate – Brandy Engler.

► Citeşte şi Oamenii de ştiinţă ne învaţă: dacă ţineţi cont de aceste 5 aspecte, relaţia voastră de cuplu va deveni mai puternică

Sunteţi diferiţi la capitolul „apetit sexual” – Aş spune, în calitate de terapeut licenţiat în terapie de cuplu, dar şi de sexolog,  că dacă membrii unui cuplu sunt diferiţi la capitolul „poftă de sex”… e ceva putred în Danemarca :). Atunci când unul dintre parteneri se simte în permanenţă respins, iar celălalt supus presiunii, eşecul se ascunde după primul colţ. Am văzut multe cupluri eşuate din cauza discrepanţei sexuale – Ian Kerner.

Sexul… nu e bun – Dacă adesea sexul nu este prea bun… e semn rău! Sentimentele sexuale sunt foarte sincere, iar sexualitatea şi fericirea sunt în strânsă legătură. Este greu să fii cu adevărat fericit, dacă activitatea din pat nu te împlineşte  - Stephen Snyder.

Familia şi prietenii spun că lucrurile nu sunt prea roz între voi – Dacă prietenii şi familia îţi spun că relaţia voastră nu este sănătoasă şi că trebuie să ieşi din ea cât mai repede – este un mare semn de întrebare. Este foarte important faptul că nu doar o singură persoane vede lucrurile acestea, ci întregul cerc de prieteni. Trebuie să ţii cont de oamenii care te iubesc… - Rachel Sussman

Încercaţi să aveţi şi să le arătaţi tuturor că aveţi o relaţie perfectă – Sunt întotdeauna suspicios faţă de cuplurile care vor să le arate tuturor că au o relaţie perfectă – mai ales dacă se străduiesc foarte tare să facă acest lucru. Atunci când spun că totul este perfect între ei sunt mai mult decât convins că este ceva putred la mijloc. Aceste relaţii nu sunt construite să reziste, de unde trag concluzia că sunt aproape ruinate – Matt Lundquist.

►Citeşte şi 10 mituri despre căsniciile de nota 10. Relaţiile perfecte nu există

Vă certaţi din nimicuri – Atunci când cuplurile se ceartă din motive insignifiante, probabil nu fac decât să îşi plătească unul altuia poliţe mai vechi. Chiar divorţează oamenii pentru că unul dintre membri nu stoarce de unde trebuie tubul de pastă de dinţi? Chiar se despart oamenii pentru că bărbatul nu aruncă tubul de hartie igienică, după ce s-a terminat hârtia? În astfel de situaţii, se ajunge la un comportament pasiv agresiv în care există atât de multe resentimente, încât este greu ca relaţia să revină pe făgaşul normal – Lawrence Siegel.

Renunţaţi să vă mai certaţi – Foarte mulţi oameni sunt de părere că, atunci când membrii unui cuplu se ceartă, sunt la un pas de despărţire. Din punctul meu de vedere, însă, oamenii care se ceartă sunt în relaţii sănătoase, pentru că acest lucru îmi transmite că sunt îndeajuns de implicaţi emoţional încât le pasă. Deşi în momentele conflictuale putem aveam impresia că oamenii aceia şi-ar sparge capetele, ei sunt conectaţi oricum – prin furie. Atunci când lipsesc sentimentele care realizează o conexiune între membrii – este semn de prăbuşire a relaţiei. - Rebecca Hendrix

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!