Sari la conținut

Femeie, nu-ţi vinde sufletul pentru pentru dragostea lui. Dă-l pe el înapoi lumii, pe gratis!

Pentru că multe femei au reacționat la povestea de viață a Ralucăi, am simțit că mai este nevoie de asigurări pe zona asta. Că sunt încă atâtea femei abuzate – psihic și/sau psihic, care nu au curajul să plece din relații toxice. Ele trebuie să audă din nou că se poate. Că există viață și după ce au rupt legăturile cu nefericirea deghizată în fericire amară. Că, oricât ar părea de ruginită, cheia stă la ele!

Sper să vă ajute și să vă inspire povestea de astăzi, care vine de la Monica Berceanu. Monica este psihoterapeut de familie și cuplu și ajută sute de femei abuzate să își găsească drumul

Sunt psihopedagog şi psihoterapeut de familie şi cuplu. Din poziţia aceasta, multe povești de viață mi-a fost dat să aud. Și azi, parcă Dumnezeu îmi cere să vă spun o poveste tristă, cusută însă apoi cu ață roșie, spre vindecare. A unei femei care, vindecată, are azi datoria morală, spune ea, de a ajuta femeile care trăiesc în groază, lângă bărbaţi care le abuzează. Fizic, sexual, emoţional, finaciar.

Vă scriu vouă, femei abuzate, femei frumoase, despre puterea care este în voi!

Puterea de a ieşi din relaţii toxice, cu bărbaţi care vă folosesc pentru împlinirea poftelor lor, nu a nevoilor normale, de cuplu.

►Citeşte şi Tu poți, femeie! Poți să pleci și să fii fericită

Ce înseamnă să le împliniţi bărbaţilor voştri „nevoile normale” ?

•    Să fie respectaţi. Să îi implicaţi în deciziile pe care le luaţi atât în creştera copiilor voştri, cât şi în tot ce ţine de alegerea carierei voastre, a modului în care vă gestionaţi banii ca şi cuplu, a modului în care vă petreceţi timpul sau vă puteţi fi suport emoţional unul altuia. Este normal ca o femeie să înţeleagă limbajul iubirii soţului ei, şi să încerce să-i vorbească pe limba lui. Prin asta îi arăţi că îl respecţi.
•    Să fie iubiţi. Să le spuneţi, verbal, ce simţiţi pentru ei, ce aţi dori să primiţi de la ei şi de ce. Cum vă fac să vă simţiţi în orice moment, fie că este vorba despre a vă crea un sentiment de iubire, fie unul de frică. Este important pentru un bărbat să ştie ce aşteptări ai de la el, pentru a putea veni în întâmpinarea nevoilor tale. Să îi valorizaţi atunci când fac lucruri, cât de mici, pentru voi. Mulţumesc pentru flori, apreciez că mi-ai pregătit micul dejun, etc!”
•    Să fie împliniţi sexual. Să fiţi deschise în relaţia sexuală, să discutaţi concret despre ce îşi doresc ei de la voi, fără a-i judeca sau critica pentru anumite fantezii pe care vi le dezvăluie. Să fiţi pregătite să explicaţi cu calm şi cu blândeţe atunci când nu sunteţi de acord cu orice ţine de sexualitatea voastră. Să fiţi dispuse să discutaţi deschis despre ceea ce poate îmbunătăţi relaţia voastră de cuplu.

V-am scris cum arată normalitate în cuplu înainte de a vă vorbi despre cum NU este o relație normală.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!