Sari la conținut

Viaţa de mamă: „Pentru că la sfârşitul zilei, oricum va părea că nu am făcut nimic”

Nu am făcut nimic azi.

Am intrat în baie, am văzut maldărul de rufe din coş, m-am uitat la grămada murdară de lângă şi am ieşit. Le voi spăla mâine.

Am intrat în bucurie. Chiuveta era plină de farfurii şi de pahare, iar în suportul de scurs vesela nu mai era loc nici pentru o furculiţă. Le spăl şi le pun la loc mâine.

Am intrat în living. Am călcat pe piese de lego, am alunecat pe o maşinuţă şi am căzut lângă canapea. M-am uitat în jur şi am realizat că pe podea nu mai încape niciun ac. Le strâng mâine.

În capătul scărilor am dat peste câine.  Blana-i albă i s-a făcut gri-negru, nu ştiu pe unde a mai fost… Îl spăl mâine.

Am intrat în dormitor şi l-am văzut pe băiat dormind, numai că făcuse pe el. Iar a mâncat prea mult pepene. L-am trezit, l-am schimbat şi am pus o pătură pe cearşaf. Schimb lenjeria mâine, e deja 11 jumătate.

► Citeşte şi Concediul de maternitate nu e o vacanţă de lux

Închid luminile, uşile de prin casă şi mă culc. Nu am făcut nimic azi!

Şi… totuşi…

Am spălat trei coşuri de rufe azi. Le-am spălat, le-am pus la uscat şi pe o parte le-am şi călcat. Dar copiii au fost afară, au sărit în băltoace şi s-au întors negri. Le-am dat hainele jos şi le-am aruncat în coş. Apoi cel mic a făcut pe mine şi pe sora lui… încă suntem în perioada în care învăţăm să facem la oliţă. Am dat jos hainele de pe mine şi de pe sor’sa şi le-am aruncat în coş.

Nu am mai avut musafiri de jumătate de an, dar de 3 ori pe zi chiuveta este plină de farfurii. Am spălat toate farfuriile, le-am lăsat la uscat, pe unele le-am şi şters… şi le-am pus la loc. 

Am gătit pentru soţ, am făcut două mâncăruri separat pentru cea mică, l-am hrănit cu linguriţa pe cel mic şi am băgat şi un desert la cuptor… Trebuia…

Am strâns jucăriile din living. Le-am pus la loc în cutie de vreo 4 ori, numai că seara a venit soţul, copiii s-au entuziasmat şi au început două puzzle-uri împreună. Şi s-au întrecut cu maşinuţele. Şi-au mai făcut şi un cort, din cearceafuri.

Am dat cu aspiratorul prin toată casă. În toate camerele. Dar cum spuneam, copiii au fost afară şi s-au întors cu noroi pe picioare. Mai mult, gustările luate şi plimbate în toate camerele s-au dovedit atât de fărâmicioase….

Am spălat câinele. Era curat şi mirosea frumos, dar nu a durat nici cât îmi ia să stau pe toaletă, singură.

Am schimbat lenjeria din cele trei dormitoare, dar micuţul a vrut o gustare şi înainte de somn şi… nu s-a mai văzut nimic.
 

Mă simt epuizată.  Credeam că am făcut totul, azi, dar la sfârşit, când m-am băgat în pat, părea că nu am făcut nimic.

Cred că mâine o voi lua de la capăt… mâine iar nu voi face nimic!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!