Sari la conținut

13 motive pentru care bebelușii plâng, în timpul alăptării

Bebelușii pot plânge, în timpul alăptării, din diferite motive; de la simple distrageri până la probleme grave de hrănire. Deși plânsul ocazional, în timpul alăptării, poate fi normal, plânsetele frecvente și refuzul alăptării pot necesita îngrijiri medicale.

Iată care sunt cauzele plânsetelor bebelușului, în timpul alăptării:

Distragerea

Un copil distras poate plânge adesea, în timpul alăptării, din cauza lucrurilor care se întâmplă în jurul lui.

Flux lent de lapte

Bebelușii pot fi nerăbdători în așteptarea scurgerii laptelui, în timpul hrănirii. Uneori, un flux rapid de lapte, urmat de un flux mai lent, ar putea frustra copilul, făcându-l să plângă.

Hrănirea suficientă

Unii bebeluși pot plânge când sunt complet hrăniți și nu mai doresc să continue hrănirea.

► Citește și: 7 moduri naturale de a produce mai mult lapte matern

Bebelușului nu îi este foame

Bebelușilor cărora nu le este foame pot plânge, în timpul alăptării. Plânsul poate fi un mijloc de comunicare al copilului.

Miros neobișnuit al corpului mamei

Bebelușii pot refuza hrănirea și adesea plâng dacă simt un parfum nou sau o loțiune nouă de corp, deoarece este un miros neobișnuit pentru ei.

Modificări ale gustului de lapte matern

Bebelușii pot plânge și pot refuza alimentația dacă gustul sau textura laptelui matern se schimbă.

Preferința pentru hrănirea cu lapte formulă

Bebelușii care sunt hrăniți în cea mai mare parte dintr-o sticlă cu biberon pot prefera această metodă de hrănire în locul alăptării, datorită fluxului continuu de lapte. De asemenea, pot descoperi că este mult mai ușor să fie hrăniți cu lapte formulă, deoarece implică efort minim, în comparație cu hrănirea la sân.

Preferința alăptării unilaterale

Unii bebeluși tind să prefere hrănirea doar la un singur sân și pot plânge dacă sunt schimbați de la un sân la altul, în timpul sesiunilor de alăptare.

► Citește și: Alăptarea de la un singur sân: cauze și efecte secundare

Apariția dinților

Apariția dinților poate cauza umflături și dureri la nivelul gingiilor și poate provoca dificultăți în supt, făcându-l pe micuț să plângă.

► Citește și: Creșterea dinților și mușcăturile la bebeluș, în timpul alăptării

Nas înfundat

Bebelușii pot plânge, în timpul alăptării, din cauza dificultăților respiratorii cauzate de congestia nazală. Răceala obișnuită sau gripa poate fi motivul nasului înfundat, la bebeluși.

Sensibilitate alimentară sau alergie

Bebelușii cu sensibilități alimentare sau alergii pot plânge, în timpul alăptării, din cauza disconforturilor gastro-intestinale. Colicii, vărsăturile, diareea sau erupțiile cutanate pot fi simptome ale sensibilității la alimente, în dieta mamei.

Stres

Bebelușii se pot simți stresați din diverse motive, cum ar fi: apariția dinților, boli fizice sau chiar probleme psihologice, precum teama și anxietatea de separare. Stresul poate determina iritarea copilului și prezența plânsetelor mai mult decât de obicei, înclusiv în timpul alăptării.

Oboseală

Unii bebeluși pot refuza alăptarea, din cauza lipsei de somn. Este esențial să identifici motivul plânsetelor bebelușului, deoarece este necesară o hrănire adecvată pentru creșterea și dezvoltarea lui.

► Citește și: Cum să adormi bebelușul încet, dar sigur

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!