Sari la conținut

Lapte praf - masuri de siguranta

Laptele praf si alergiile

Bebelusii carora le este greu sa digere laptele de vaca sau soia, sunt hraniti cu diferite tipuri de lapte praf hipoalergic, chiar daca sunt bebelusi care sunt alergici pana si la acest tip de lapte.

Criterii de alegere a laptelui:

Laptele praf se comercializeaza in trei variante: “gata de folosire”, concentrat lichid si pudra. Nici una din aceste forme nu ofera beneficii mai mari pentru copil decat cealalta, dar s-ar putea sa iti ofere tie cateva avantaje.

Lapte de mama sau lapte praf

Iata avantajele si dezavantajele ale fiecarui tip de lapte:



  • Laptele gata de folosit: Nu trebuie amestecat sau masurat. Dezavantajul vine odata cu pretul care este mai mare decat al  celorlalte tipuri de lapte. Ocupa mai mult loc de depozitare si are un termen de valabilitate mult mai scurt. Odata deschisa, trebuie sa folosesti toata cantitatea in cel mult 48 de ore.
  • Concentratul lichid. Pentru a pregati acest tip de lapte e nevoie sa amesteci parti egale de apa si lapte concentrat. Comparat cu laptele gata preparat, ocupa mai putin spatiu, comparat cu lapatele pudra e ceva mai scump dar mai usor de preparat.
  • Laptele praf - pentru a-l prepara e nevoie sa amesteci parti egale de apa si pudra. In comparatiie cu forma anterioara, laptele pudra e mai ieftin si ocupa mai putin loc, iar odata ce  a fost deschis poate fi folosit in decurs de o luna.

Atentie!


Nu incerca sa hranesti bebelusul cu alt fel de lapte decat cel produs special pentru el si nici nu adauga alte ingrediente. Chiar daca urmezi o reteta litera cu litera, aceasta poate sa nu contina toti nutrientii de care bebelusul are nevoie si poate duce la scaderea in greutate sau chiar malnutritie.

In mod similar, nu trebuie sa adaugi in laptele praf cereale, grasimi, ulei de masline, lapte de vaca sau orice alte ingrediente decat daca doctorul iti recomanda . Orice adaugi in lapte, poate pune in pericol viata bebelusului. Uleiul de masline in mod deosebit presupune un asemenea pericol. Cand inspira, uleiul de masline poate ajunge accidental pana in plamani, putand provoca decesul.

Pentru ca laptele de vaca neprelucrat este greu de digerat de catre bebelusi, el nu trebuie niciodata amestecat cu laptele praf, decat dupa ce bebelusul implineste un an.

Daca apar orice fel de probelme in legatura cu hranirea copilului cel mai bine este sa ceri ajutorul unui medic si nu sa incerci sa remediezu tu situatia.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!