Sari la conținut

Atenție! De ce nu este bine să le oferim bebelușilor și copiilor mici zahăr, potrivit noilor cercetări

Pentru prima dată, Noile Orientări Dietetice pentru americani includ sfaturi pentru hrănirea bebelușilor și a copiilor mici. Un nou raport oferă motivele pentru care nu trebuie să includem zahărul în dieta celor mici.

Deși ghidurile dietetice anterioare fac referire doar la aliementația copilului cu vârsta mai mare de 2 ani, aceste sfaturi includ motivele pentru care nou-născutul și copilul până în 12 luni nu ar trebuie să consume zahăr.

Iată care sunt concluziile comisiei:

Alăptarea exclusivă are multe beneficii

Noul raport încurajează alăptarea exclusivă cel puțin în primele 6 luni de viață ale bebelușului. Comisia a observat că există unele dovezi că alăptarea poate scădea riscul de obezitate, diabet de tip 1 și astm, comparativ cu bebelușii care nu sunt alăptați deloc.

► Citeşte şi:  Lista celor 15 alimente interzise în primul an de viaţă al bebeluşului - partea I

Primele alimente administrate bebelușului sunt foarte importante

Alimentele pe care i le oferi bebelușului sunt foarte importante, deoarece acestea pot avea un impact asupra sănătății pe termen lung. Copilul cu vârsta între 6-12 luni trebuie să primească surse de fier și zinc, cum ar fi carnea, ouăle, peștele și o varietate de fructe și legume, în special cele bogate în potasiu, vitamina A și vitamina C.

De asemenea, este recomandat să nu începi diversificarea înainte ca bebelușul să împlinească 4 luni.

Zahărul nu are ce căuta în alimentația bebelușului și a copilului mic

Ceea ce mănâncă bebelușii este foarte important pentru creșterea și dezvoltarea lor sănătoasă, așa că zahărul nu ar trebui să se regăsească în dieta lor. Se face referire la zahărul adăugat de producători, nu la zahărul natural din fructe. Acest lucru este valabil, mai ales, pentru băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucul sau limonada, pe care specialiștii recomandă să le eviți complet și să nu i le oferi bebelușului.

Consumul acestor băuturi de către bebeluș lasă mai puțin loc alimentelor și băuturilor nutritive.

► Citeşte şi: Torturi fără zahăr pentru copii – 5 rețete delicioase de vară

Există, de asemenea, unele cercetări care arată legătura dintre zahăr și obezitate, în rândul copiilor.

Consumul de alune și ouă este benefic

Raportul spune că introducerea de arahide și ou, în primul an de viață al bebelușului, poate scădea riscul de alergii la aceste alimente. Deși dovezile nu sunt la fel de puternice ca introducerea timpurie a altor alimente, cum ar fi soia și peștele, pot face același lucru pentru alergii, însă nu există niciun motiv de a le evita, în speranța prevenirii alergiilor. Cel mai bine este să vorbești cu medicul pediatru în privința alergiilor copilului.

► Citeşte şi: Dulceață de piersici, fără zahăr (rețetă simplă)

Cum îți hrănești copilul este la fel de important

Raportul subliniază importanța unei expuneri constante și repetate la alimentele precum fructele și legumele la bebeluși.

► Citeşte şi: Zahăr sănătos pentru copii? Această opţiune există!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!