Sari la conținut

Băița bebelușului: 6 greșeli de evitat

Băița bebelușului nu reprezintă doar o activitate comună, care face parte din rutina de îngrijire a bebelușului, ci este și legătura dintre părinți și copil.

Când vine timpul pentru prima băiță a bebelușului, părinții pot fi emoționați, dar și îngrijorați. După ce părinții prind puțină experiență cu băița bebelușului, această activitate devine o obișnuință. Cu toate acestea, există câteva greșeli pe care trebuie să le evităm când spălăm bebelușul. Iată despre ce este vorba:

Spălarea bebelușului prea des

Bebelușii nu trebuie să fie spălați zilnic. Cu excepția cazului în care bebelușii s-au murdărit și au nevoie imediată de baie, micuții ar trebui spălați „de câteva ori pe săptămână”, conform Centrului Medical UT Southwestern.

Citește și: 5 motive întemeiate pentru a amâna prima băiță a nou-născutului

Apa unde spălăm bebelușul nu are o temperatură corespunzătoare

Temperatura potrivită a apei de baie pentru bebeluși este de aproximativ 37,7 grade Celsius, conform Clinicii Mayo. Cu toate acestea, părinții nu verifică întotdeauna temperatura și îi pun pe cei mici în apă prea fierbinte sau prea rece. Și când se întâmplă acest lucru, nu numai că este incomod pentru bebeluși, dar le poate pune și sănătatea în pericol.

Utilizarea produselor de baie inutile

Părinții pot fi predispuși să folosească prea multe produse de baie atunci când le fac baie micuților. Din această cauză, pot apărea iritații ale pielii la bebeluși care pot duce la erupții cutanate sau piele uscată.

Citește și: Kristen Bell a dezvăluit că își spală copiii abia după ce ei încep să miroasă

După baie, bebelușul nu este uscat corespunzător

Dacă bebelușii nu sunt complet uscați după baie, temperatura corpului lor poate scădea drastic. Potrivit Data For Impact, hipotermia se poate instala foarte repede atunci când bebelușii nu sunt uscați complet.

Bebelușul nu este ținut în timpul băiței

Dacă bebelușii nu sunt ținuți în timpul băii, ei pot aluneca cu ușurință în apă. Și atunci când se întâmplă acest lucru, pot înghiți apă sau mai rău, se pot îneca.

Citește și: Cât de des ar trebui să spălăm nou-născutul?

Bebelușul este lăsat nesupravegheat

Bebelușul nu trebuie lăsat nesupravegheat, în timpul băiței, nici măcar pentru o secundă. Acet lucru duce la consecințe grave.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!