Sari la conținut

Baloanele – cele mai creative jocuri pentru bebeluși și nu numai, care promit să ajute la dezvoltarea lor

Baloanele pot fi mai mult decât un decor frumos și colorat. Spre exemplu, chirurgii îl folosesc pentru anumite proceduri medicale, iar baloanele cu heliu au fost folosite pentru transportul echipamentului de măsurare a atmosferei către Venus. Așadar, sub supraveghere atentă, chiar și bebelușul sau copilul mic poate să aibă parte de beneficiile pe care oferă baloanele.

Ca și părinte, este important să faci activități cu copilul, care să îl ajute să-i dezvolte abilitățile. Pentru a face acest lucruri, ai nevoie de abilități motorii bune. Aceste abilități încep să se dezvolte imediat după naștere bebelușului, iar pe măsură ce el crește, ele se dezvoltă treptat. Dacă unele dintre etapele dezvoltării abilităților motorii nu sunt atinse, ar putea avea efecte negative asupra vieții copilului.

Acest lucru ar putea însemna că mușchii lui s-ar putea să nu se dezvolte corect sau că va avea dificultăți în interacțiunea cu obiecte de zi cu zi, cum ar fi cărțile sau jucăriile. Ar putea afecta chiar și modul în care interacționează cu alți copii, ceea ce ar putea duce la scăderea stimei de sine.

► Citeşte şi: 4 lucruri de luat în calcul, când alegem jucăriile bebelușului. Cum ne asigurăm că sunt potrivite și îl ajută în dezvoltare.

Să-i oferi copilului baloane cu care să se joace poate avea multe beneficii. O modalitate de joacă cu acestea este de a lega baloanele umplute cu heliu în jurul brațelor sau picioarelor copilului și să-l lași doar să-și miște corpul. Aceasta este o modalitate excelentă de a consolida abilitățile motorii și mușchii ochilor, pentru a îmbunătăți concentrarea. Când copilul își mișcă brațele și picioarele, poate auzi că baloanele se mișcă și creează zgomot, ceea ce îl poate ajuta să învețe despre cauză și efect.

► Citeşte şi: Bebelușul la o lună. De ce și ce să ne jucăm cu nou-născutul

Această activitate crește, de asemenea, rezistența gâtului atunci când își coboară bărbia în piept, pentru a privi în jos, spre picioare. Este bine să faci această activitate cu copilul atunci când el are între 1 și 5 luni, înainte să știe cum să se întoarcă de pe o parte pe alta. De asemenea, este important să fii întotdeauna în preajma copilulului atunci când se joacă cu baloane, deoarece ar putea fi un pericol de sufocare.

Pentru copiii mai mari, există și activități distractive pe care le pot face cu baloanele, care le pot îmbunătăți coordonarea mână-ochi, abilitățile motorii fine și abilitățile motorii grosiere.

► Citeşte şi: Cum ne jucăm cu bebelușul și îl stimulăm, în primele luni de viață. 7 lucruri esențiale

Puteți să vă jucați împreună cu baloanele, folosind atât cele umplute cu heliu, cât și cele fără heliu, de diferite culori. În acest fel, copilul poate practica recunoașterea culorilor, poate învăța cum funcționează gravitația și să învețe să clasifice obiectele. De asemenea, va învăța cuvinte noi, în timp ce se joacă cu baloanele. De exemplu, vocabularul lui va conține cuvinte noi, precum „gravitație” și „heliu”.

► Citeşte şi: 8 tipuri de jocuri simple și distractive, pe care să le faci cu bebelușul tău

Mai mult decât atât, jocul cu baloane cere copiilor să fie mult mai activi decât atunci când se joacă cu jucării pe podea sau când desenează la o masă. Asta înseamnă că jocul cu baloanele este benefic și pentru sănătatea lor fizică.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro