Sari la conținut

Ce ar spune nou-născuţii părinţilor, dacă ar putea vorbi. Scrisoarea care le face pe mămicile din lumea întreagă să lăcrimeze

Dragă mami şi tati,

Vă rog să păstraţi această scrisoare într-un loc la îndemâna voastră şi să o citiţi în toate momentele grele, în care simţiţi că v-am adus la capătul puterilor.

Vă rog să nu aşteptaţi prea multe de la mine, sunt doar un bebeluş, şi nici de la voi – sunteţi părinţi de prea puţin timp. Haideţi să ne acordăm reciproc câteva săptămâni, ca un fel de cadou de bun-venit pe lume, câteva săptămâni în care să îmi daţi voie să cresc, să mă dezvolt, să devin puţin mai stabil şi mai previzibil – şase săptămâni în care să încercaţi să vă relaxaţi.

Te rog, mami, dă-mi mâncare când îmi este foame, nu am ştiut niciodată ce este foamea, cât am fost în burtică la tine, iar noţiunea de program nu îmi era deloc cunoscută.

► Citeşte şi Scrisoare pentru tine, copilul meu, de ziua ta

Vă rog să mă luaţi în braţe, să mă atingeţi, să mă pupaţi şi să îmi "mâncaţi" picioruşele, funduleţul şi mânuţele. Doamne, cât îmi place asta! Gândiţi-vă că eu nu am fost niciodată singur, am stat doar în burtică la mami, mereu lipit de ea!

Vă rog, iertaţi-mă când plâng mult! Nu sunt vreun tiran care vrea să vă facă viaţa imposibilă, dar acesta este singurul mod în care vă pot spune că am o problemă. Rezistaţi alături de mine, vă rog! Pe măsură ce timpul va trece, vă voi putea comunica altfel nevoile mele şi, la un moment dat, voi putea chiar să mi le împlinesc singur. Aveţi răbdare cu mine!

Vă rog, faceţi-vă timp să aflaţi cum sunt eu, ce îmi trebuie mie acum, cât sunt doar un ghindoc. Priviţi-mă cu atenţie şi veţi afla cum pot fi mulţumit. Nu am nevoie de prea multe lucruri, dar aşa puţine cum sunt, îmi sunt vitale.

Nu vă învinovăţiţi. Ştiu că toate greşelile pe care le faceţi nu le faceţi cu rea-voinţă, ba dimpotrivă. Ştiu că mă iubiţi şi vă iert de fiecare dată când nu vă iese totul ca la carte. Oricum ar fi, voi sunteţi părinţii perfecţi şi nu am nevoie de nimic în lumea aceasta, decât de voi.

Vă rog să aveţi grijă de voi. Mâncaţi cât mai sănătos, odihniţi-vă, faceţi şi sport, astfel încât atunci când suntem împreună să puteţi da tot ce aveţi mai bun, cu energie şi cu răbdare. Cheia pentru ca un bebeluş să fie fericit este ca mămica să fie odihnită.

► Citeşte şi Tu nu îţi vei aminti niciodată, dar eu o voi face…

Vă rog să aveţi grijă de relaţia voastră! Am nevoie de voi doi, împreună, mai mult decât să scap de colici şi să dorm la ore fixe. La ce bun toate astea, dacă mami şi tati nu se iubesc?!

Şi nu în ultimul rând, priviţi pentru câteva secunde totul, de sus. Nu voi fi atât de mic o veşnicie, nu voi avea nevoie să fiu schimbat, alăptat şi tratat de colici pentru totdeauna. Chiar dacă viaţa voastră e cu susul în jos, acum, totul va reveni la normal în scurt timp şi vă va fi dor enorm de mânuţele mele atât de mici.

Bucuraţi-vă de mine! Nu voi fi atât de mic mereu!
 



Scrisoarea a fost distribuită pe pagina de Facebook a unei maternităţi din Marea Britanie, membrii acesteia sfătuind părinţii din lumea întreagă să o lipească pe frigider şi să o citească în toate momentele în care simt că nu mai pot.

Sursa foto: Free Pik
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!