Sari la conținut

Dieta mamei ar putea reduce riscul de astm la copil, potrivit unui nou studiu

Un nou studiu arată că o dietă bogată în fibre a mamelor care alăptează ar putea proteja copiii de afecțiuni respiratorii grave, cum ar fi astmul.

Cercetătorul principal, profesorul Simon Phipps, a spus că descoperirea studiului a fost una semnificativă, deoarece sugerează că dieta mamei afectează sănătatea laptelui matern, care este cheia pentru declanșarea rezistenței imune a bebelușului la infecțiile respiratorii severe.

► Citește și: “Respiri bine, trăiești bine”: Un nou studiu arată legătura dintre calitatea aerului și sănătatea plămânilor copiilor

„Dieta maternă deficitară crește incidența infecțiilor severe ale căilor respiratorii inferioare, cum ar fi pneumonia și bronșiolita, la copii. Aceste infecții reprezintă cauzele majore ale morbidității infantile la nivel mondial și cresc riscul de astm la copii”, a spus Phipps.

Tot el spune că aceste descoperiri sugerează că cercetătorii ar putea preveni astmul, dacă pot identifica microbii sănătoși din laptele matern, care declanșează rezistența imună a sugarului la infecțiile respiratorii grave.

► Citește și: Utilizarea antibioticelor în sarcină crește riscul de astm la copii

„Datele noastre indică faptul că, dacă bebelușii au un intestin sănătos, se poate preveni astmul și diverse alte boli inflamatorii cronice. În modelele preclinice, am descoperit că fibrele alimentare afectează compoziția microbiotei laptelui matern, care, la rândul său, afectează dezvoltarea microbiotei intestinale a sugarului”, a adăugat el.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!