Sari la conținut

Este normal ca bebeluşul să plângă tot timpul?

Nimic nu ne face mai mult să ne îndoim de abilităţile noastre de a fi părinţi decât să vedem bebeluşul plângând foarte des. 

Bebeluşii încep să plângă mai mult după 2, 3 săptămâni de viaţă. Există un vârf pe la 8 săptămâni şi după 4 luni perioada de plâns începe să descrească. De obicei plâng mai mult după-amiaza, la lăsarea serii. 

Ce poţi face?

Începi cu motivele evidente – foame, trebuie schimbat, îi este somn, vrea în braţe. Dacă te îngrijorează modul în care plânge este bine să faci şi o vizită la un pediatru pentru a elimina posibilitatea de a fi vorba despre vreo problemă de sănătate. 

Uneori este vorba de colici. Dacă bebeluşul plânge până la 3 ore fără întrerupere este foarte posibil a acesta să fie motivul. Aceasta nu este o boală şi din fericire este numai temporară, descrescând spre 5 luni de zile. 

►Citește și 5 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre nou-născuţi

Ce poţi face este să cauţi tehnici care să îl liniştească. Nu sunt doi bebeluşi care să reacţioneze la fel şi este posibil ca un lucru care a funcţionat să nu mai funcţioneze. Este important să îţi ţii nervii în frâu şi să nu scuturi în niciun caz bebeluşul.

Cum poţi să te relaxezi

Nu este deloc uşor să stai lângă un bebeluş care plânge mult. Mai ales că şi tu eşti cel mai probabil într-o situaţie în care îţi vine să plângi – fără timp să ai grijă de tine, fără somn, fără o masă luată în linişte. 

Dacă simţi că nu mai poţi ai câteva opţiuni:

- Pune uşor bebeluşul în pătuţ şi respira de câteva ori adânc

- Pune o muzică relaxantă, în surdină şi concentrează-te asupra ei, nu asupra bebeluşului.

►Citește și Cum îl ajuţi pe nou-născut să se adapteze mai bine la lumea înconjurătoare

- Cheamă pe cineva ca să aibă grijă de bebeluş pentru o perioadă că să te calmezi. Poate să fie o rudă, o prietenă, sau chiar vecina.

- Ieşi din casă cu bebeluşul la o plimbare, chiar dacă nu aveai asta în plan chiar atunci. Dacă nu poţi ieşi atunci deschide fereastra, este posibil ca aerul mai rece să rezolve problema

- Repetă: plânsul nu face rău bebeluşului, probabil că are nevoie de el pentru a mai scăpa de tensiune.

- Aminteşte-ţi că este numai o fază care trece, nu va arăta viaţa voastră mereu aşa.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!