Sari la conținut

Fierul, un nutrient esențial pentru bebeluși. Iată ce trebuie să știi

„Fierul este un nutrient esențial de care au nevoie toți copiii și adulții, deoarece el joacă un rol important în modul în care funcționează corpul nostru,” spune dr. Jay Lovenheim de la Lovenheim Pediatrics.

Bebelușii sănătoși, născuți la termen, primesc suficient fier de la mamă în al treilea trimestru de sarcină, care le este suficient pentru primele patru luni de viață. Începând cu a cincea lună de viață, Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă administrarea bebelușilor care sunt alăptați 1 mg/zi de suplimente care conțin fier.

În cazul în care bebelușul este hrănit cu lapte formulă, atunci este recomandat administrarea laptelui formulă care conține fier. În aceeastă situație nu mai sunt necesare suplimentele cu fier.

► Citește și: Alimente bogate în fier, pentru bebeluși

Odată ce bebelușii încep diversificarea, este o idee bună să li se ofere alimente bogate în fier. „Necesarul de fier pentru copiii mici este de 7 mg/zi și, în mod ideal, deficiența de fier ar putea fi prevenită cu alimente bogate în fier decât cu suplimente care conțin fier”, spune dr. Lovenheim.

Tot el adaugă: ”Alimentele bogate în fier includ carnea, leguminoasele și cerealele. În plus, alimentele care conțin vitamina C (cum ar fi sucul de portocale, fructele citrice și diverse legume) ajută la absorbția fierului.”

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!