Sari la conținut

Atenție! Greşeli de siguranţă pe care foarte mulţi părinţi le fac

Tot ce ne dorim atunci când copiii noştri sunt bebeluşi este să îi ţinem în siguranţă, să îi protejăm. Adesea, nici nu reuşim să dormim bine din cauza acestei griji. Cu toate acestea, încă mai facem greşeli şi îi punem în pericol, fără să vrem. Uite care sunt cele mai des întâlnite dintre ele.

Lăsăm copiii să doarmă în scaunele de maşină

Atât timp cât copiii sunt în maşină, ţinuţi de centuri, nu este nicio problemă dacă adorm. Problemele pot să apara dacă, odată terminat drumul, nu vrem să trezim copiii şi îi ducem acasă cu tot cu scaunul de maşină. Copilul poate să adopte poziţii care să îl împiedice să respire. Este indicat să fie mutat în pat, până la vârsta de 2 ani.

Ne dăm cu sania cu copilul în braţe

Adesea dacă vedem că le este frică să se dea cu sania îi luăm în braţe şi ne dăm împreună cu ei. Însă greutatea noastră este mare şi se ajunge astfel la multe accidente. Dacă copilul nu vrea să se dea cu sania nu ar trebui să insistăm şi să îl lăsăm să crească până când se simte confortabil cu această activitate.

►Citește și Greșelile părinților: Luxaţia cotului la copii

Nu punem frana căruciorului

Regulă pe care trebuie să o respecte toţi părinţii este să pună frana căruciorului ori de câte ori îşi iau mâna de pe el. Chiar dacă nu se afla pe un plan înclinat. Nu poţi să ştii cum îl împinge cineva din greşeală şi ajunge într-o zonă periculoasă.

Lăsăm copiii să mângâie animale străine

Nu poţi să ştii niciodată cum se va comporta un animal atunci când un copil se repede către el să îl mângâie. Din această cauză trebuie să ne învăţăm copiii să nu meargă niciodată singur la un animal străin, indiferent cât de blând arata. Să întrebe de fiecare dată pe stăpân dacă îl poate mângâia şi cum anume să o facă.

Acoperim cărucioarele ca să le ferim de soare

Atunci când acoperim un cărucior nu mai lăsăm aerul să circule în interiorul său. Din această cauză temperatura creşte foarte mult şi foarte rapid. Este ca şi cum te-ai afla într-o maşină încinsă. Întotdeauna este recomandat să foloseşti o umbrelă pentru a feri copilul de razele soarelui. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!