Sari la conținut

Îmbrățișarea bebelușului. Efectele îmbrățișării bebelușului asupra creierului mamei

Pentru bebelușul tău, ești o sursă nesfârșită de îmbrățișări lungi și călduroase. Ești mereu acolo pentru el să-l îmbrățișezi când e trist, când plânge sau pur și simplu când aveți nevoie amândoi de un moment de afecțiune.

Îmbrățișarea caldă a unei mame face bebelușul să se simtă mai bine instantaneu, datorită efectului său puternic calmant. Dar știi ce se întâmplă în creierul tău, atunci când îți imbrățișezi copilul?

Îmbrățișarea bebelușului este magică

Un studiu din American Journal of Maternal/Child Nursing afirmă că îmbrățișarea bebelușului poate reduce la minimum depresia postpartum. În plus, același studiu a constatat că îmbrățișarea bebelușului poate reduce anxietatea maternă și poate încuraja o legătură puternică între mamă și copil.

► Citește și: Ceea ce-un piept de mamă datorează unui copil

Efectele îmbrățișării bebelușului asupra creierului mamei

De ce îmbrățișarea bebelușului este atât de magică? Totul are legătură cu substanțele chimice din creier. Cercetările arată că îmbrățișarea sau ținerea de mână poate ajuta oamenii să se simtă mai puțin stresați. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de cortizol, hormonul de control al stresului, scad atunci când îmbrățișezi pe cineva.

► Citește și: Te țin în brațe pentru că…

De asemenea, un studiu din 2015 publicat în Proceedings of the National Academy of Science a constatat că îmbrățișarea bebelușului poate crește eliberarea de oxitocină. Acesta este „hormonul îmbrățișării”, care ajută oamenii să se apropie și să stabilească legături emoționale strânse.

Îmbrățișarea copilului este benefică pentru mamă, deoarece contribuie la bunăstarea mentală, emoțională și fizică. Cu toate acestea, îmbrățișarea ajută și dezvoltarea creierului bebelușului, întărește sistemul imunitar și îl învață să-și regleze emoțiile.

► Citește și: Brațele unei mame nu sunt niciodată goale

Creierul unei mame are nevoie de îmbrățișări cu bebelușul ei

Așadar, nu ezita să-ți îmbrățișezi copilul cât de des poți, pentru că acesta este un lucru extrem de important de care el are nevoie. Dacă îi oferi îmbrățișări și afecțiune puiului tău, asta nu înseamnă că îl răsfeți prea mult. Îl crești astfel încât el să se simtă iubit și în siguranță.

► Citește și: Îmbrățișare călduroasă, învelită!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!