Sari la conținut

Interacțiunea părinte-copil îmbunătățește sănătatea neonatală, conform unui nou studiu

Un nou studiu a constatat că interacțiunea părinte-copil poate îmbunătăți sănătatea neonatală. Sănătatea bebelușului va reprezenta întotdeauna o prioritate pentru orice părinte, mai ales că, imediat după naștere, bebelușii sunt incredibil de fragili și asta înseamnă că ei trebuie tratați cu foarte mare grijă.

Studiul analizează, de asemenea, modul în care mediul poate aduce beneficii sănătății unui nou-născut, precum și sănătății mamei.

► Citește și: 8 greșeli pe care le facem cu nou-născuții

Potrivit Medical Xpress, studiul a constatat că participarea activă a părinților în îngrijirea nou-născuților poate îmbunătăți sănătatea acestora și poate reduce nivelul de stres al părinților.

► Citește și: 5 sfaturi utile pentru îngrijirea bebelușului de o lună

De asemenea, contactul piele pe piele al părinților cu bebelușii lor poate avea impact asupra lor și le poate reduce stresul.

► Citește și: 5 motive întemeiate pentru a amâna prima băiță a nou-născutului

Interacțiunea dintre mamă și bebeluș are doar beneficii și încurajează crearea unei legături puternice între cei doi. După naștere, nou-născuții rămân, de obicei, aproape de mama lor și își mențin temperatura mai bine atunci când sunt strânși în brațe de mamă, pe piele. Temperatura corpului unei mame va ajuta la menținerea bebelușului cald.

► Citește și: Scurt ghid de îngrijire a bebelușului, din primele zile de viață

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!