Sari la conținut

Lucruri de evitat când mergem să vizităm un nou-născut

Când mergem în vizită la un nou-născut, există o serie de reguli pe care ar trebui să le cunoaștem și pe care ar trebui să le urmăm.

Când se naște un copil în cercul tău de prieteni apropiați sau chiar la tine în familie, toată lumea este nerăbdătoare să cunoască bebelușul. Vizitarea nou-născutului este un lucru normal, însă trebuie să iei în considerare câteva măsuri de precauție pentru ca vizita mult așteptată să nu devină o problemă.

Ce trebui să eviți când mergi în vizită la un nou-născut?

Să nu-ți anunți vizita

Ori de câte ori vrei să mergi în vizită la un nou-născut, anunță-ți de fiecare dată vizita. Discută cu părinții bebelușului și stabiliți împreună o zi și o oră pentru vizită. Este foarte important să fii punctual când mergi în vizită la un nou-născut.

► Citeşte şi Te rog, ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Vizitezi nou-născutul, deși este bolnav

Unul dintre pricipalele lucruri pe care ar trebui să le eviți atunci când mergi în vizită la un nou-născut este să mergi dacă ești bolnav. Dacă nu te simți bine, nu este un moment bun să vizitezi nou-născutul.

Stai prea mult în vizită

Când vizitezi un nou-născut, nu sta prea mult. Felicită părinții, admiră bebelușul, dar nu sta prea mult. Proaspeții părinți sigur sunt obosiți și au nevoie de odihnă.

Le dai părinților mai multă treabă de făcut

Părinții de nou-născut nu sunt tocmai în stare să facă pe gazdele. Singura lor sarcină este să aibă grijă de bebeluș, așa că este posibil chiar să uite să te servească cu apă. Dacă ai nevoie de ceva, întreabă dacă o poți face singur.

► Citeşte şi 5 reguli de bază pentru vizita unui nou-născut

Mergi cu mulți oameni în vizită la nou-născut

Când te duci să vizitezi nou-născutul, încearcă să mergi singur. Dacă mama alăptează, este posibil să nu se simtă confortabil în preajma persoanelor pe care nu le cunoaște.

Postezi fotografii cu nou-născutul pe rețelele de socializare

Dacă îi faci fotografii nou-născutului, nu le posta pe rețelele de socializare, mai ales fără acordul părinților.

Nu-ți dezinfectezi corespunzător mâinile

Spală-te pe mâini imediat cum ajungi în casa unde se află nou-născutul. Igiena este esențială atunci când mergi în vizită la un nou-născut. Nu atinge bebelușul până când mâinile tale nu sunt bine curățate și dezinfectate.

► Citeşte şi Îngrijirea nou-născutului – Când îmi pot lăsa musafirii să îl ia în braţe?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!