Sari la conținut

Ochelarii de soare la copii. Când pot purta copiii ochelari de soare?

Pe măsură ce vremea se încălzește considerabil, este important să te gândești cum îți poți proteja familia de soare. La fel cum pălăriile și loțiunea cu protecție solară sunt importante, la fel sunt și ochelarii de soare, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Beneficiile ochelarilor de soare sunt foarte bine stabilite. Ochelarii protejează ochii împotriva razelor UV, pot preveni migrenele și problemele de vedere pe termen lung, reduc riscul de cancer de piele și au beneficii anti-îmbătrânire.

De la ce vârstă poate purta copilul ochelari de soare?

Copiii nu sunt niciodată prea mici pentru a purta ochelari de soare.

► Citește și: Ochelarii de soare pentru copii, o necesitate sau un moft?

Academia Americană de Oftalmologie (AAO) spune că nu există niciun motiv pentru care copiii sub un an nu pot purta ochelari de soare, atâta timp cât ramele respectă standardele adecvate de siguranță și protecție UV. Totuși, acesta nu este singurul lucru pe care părinții ar trebui să îl facă pentru a-și proteja copiii de razele soarelui. AAO spune că cea mai bună protecție solară pentru bebeluși este pălăria cu bor larg și protecție solară adecvată.

► Citește și: Potențialele toxine din cremele de protecție solară pentru copii. Cum să le eviți

Beneficiile ochelarilor de soare la copii

Ochelarii de soare protejează ochii împotriva pierderii vederii

All About Vision precizează: cu cât copilul poartă mai devreme ochelari de soare, cu atât este mai mic riscul de degenerescență maculară, care poate duce la pierderea permanentă a vederii.

Ochii bebelușului sunt mai sensibili

Ochelarii de soare sunt deosebit de importanți pentru bebeluși și copii mici, deoarece ochii sunt mai sensibili cu cât organismul este mai tânăr. Ochii copiilor sub 10 ani sunt încă în curs de dezvoltare, astfel încât lentila lor cristalină nu poate filtra razele UV la fel de bine ca ochii adulților, expunându-i la un risc mai mare de deteriorare pe termen lung.

► Citește și: Siguranța solară pentru bebeluși și copii

Pielea copilului este mai delicată

Pielea din jurul ochilor a unui bebeluș sau a unui copil mic este mai delicată și atât de subțire încât razele UV îi pot arde pleoapele. Purtarea ochelarilor de soare oferă ochilor mai multă protecție.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!