Sari la conținut

Siguranța solară pentru bebeluși și copii

Temperaturile ridicate și razele puternice ale soarelui pot pune în pericol sănătatea bebelușilor și a copiilor, mai ales dacă sunt expuși la soare în intervalele orare nerecomandate de medici și specialiști.

Și pentru că cea mai bună modalitate este prevenția, iată ce trebuie să faci pentru ca puiul tău să nu se ardă de la soare:

Bebelușii și copiii au pielea foarte sensibilă. Arsurile de soare din copilărie pot crește riscul de cancer de piele mai târziu în viață. Razele ultraviolete (razele UV) provin de la soare și provoacă arsuri solare. O expunere prea mare la lumina UV poate provoca cancer de piele. Dacă copilul tău are arsuri solare repetate, acest lucru ar putea crește riscul de a dezvolta melanom în viața adultă. Melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele.

Protejează întotdeauna pielea copilului de razele solare

Pentru a preveni arsurile solare trebuie să ții copilul la umbră, mai ales între orele 11:00 și 15:00. De asemenea, îmbracă-l cu haine deschise la culoare, prin care pielea poate să respire. Nu uita să-i pui pălărie pe cap și să îl dai cu cremă de protecție solară.

Dacă bebelușul tău are sub 12 luni, el nu ar trebui să stea deloc în soare. Copiii mai mari ar trebui să stea la umbră, mai ales între orele 11:00 și 15:00. Acesta este momentul în care razele UV sunt foarte puternice. Folosește întotdeauna o umbrelă de soare pe cărucior.

► Citește și: 3 moduri de a-ți proteja copilul, împotriva soarelui

Îmbrăcăminte de protecție solară

Poți proteja pielea copilului de razele UV îmbrăcându-l cu haine adecvate. Bebelușii ar trebui îmbrăcați în ținute largi, care să le acopere brațele și picioarele.

Asigură-te că hainele sunt confecționate din țesuturi strânse, care nu permit trecerea soarelui.

Unele țesături oferă o protecție UV mai bună decât altele:

  • Lenjeria, bumbacul și cânepa lasă să treacă mai puține raze UV.
  • Hainele etichetate „UPF” blochează trecerea razelor UV.
  • Bebelușii și copiii ar trebui, de asemenea, să poarte o pălărie cu bor larg pentru a-și proteja fața și gâtul de soare.

Purtarea ochelarilor de soare

Este important ca cei mici să poarte ochelari de soare care să ofere o protecție UV cât mai mare. Prea mult soare poate provoca cataractă mai târziu, în viața de adult. În cazuri rare, poate provoca, de asemenea, cancer la nivelul ochiului.

► Citește și: Ce înseamnă „prea cald” pentru a-ți scoate copilul afară?

Cremă cu protecție solară

Copilul trebuie să folosească cremă cu protecție solară care să aibă SPF de 50 sau mai mare.

► Citește și: Atenție la cremele de soare! Cel mai recent studiu arată că ingredientele trec în sânge, declanșând risc cangerigen

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!