Sari la conținut

3 moduri de a-ți proteja copilul, împotriva soarelui

Suntem deja în luna lui cuptor, iar expunerea prelungită la soare a devenit, pentru unele familii, o modalitate de a se bucura de sezon, fie că merg la o plimbare lungă cu bicicleta, fie că merg la plajă.

Învățarea copilului despre cum să se protejeze împotriva razelor solare trebuie să devină o tactică pe care să o practice de-a lungul vieții, nu doar cât este mic.

Cum putem face acest lucru?

Alege cu grijă produsele de îngrijire solară

Joaca în mijlocul zilei, când razele solare sunt foarte puternice, poate fi distractivă pentru prichindei. Copiii mai mari pot accepta cu ușurință haine potrivite pentru temperaturile ridicate și o pălărie care să-i protejeze împotriva soarelui, dar copiii mai mici vor avea nevoie de mai multe opțiuni și de multă putere de convingere din partea ta. 

Consideră pălăria ca fiind un accesoriu foarte important și care nu trebuie să-i lipsească copilului. În ceea ce privește ochelarii de soare, este vital ca cei mici să-și protejeze și ochii, mai ales când soarele este foarte puternic, adică în intervalul orar 10:00 - 16:00.

► Citește și: Cu bebelușul la plajă. Ce trebuie să punem în bagaj?

Loțiune cu SPF ridicat

Când vine vorba de alegerea unei loțiuni, care să protejeze pielea copilului împotriva razelor solare, există mulți factori pe care trebuie să-i iei în considerare.

Ce protecție solară trebuie să folosesc?
Ce beneficii oferă fiecare protecție solară?

Vestea bună este că Academia Americană de Dermatologie a oferit un aspect util, în ceea ce privește loțiunile cu protecție solară, astfel încât să putem înțelege mai bine ce anume avem nevoie de la loțiunile cu SPF. Protecția solară de calitate va avea nevoie de 3 lucruri:

Spectru larg (Broad Spectrum)

Acest lucru înseamnă că protecția solară aleasă va proteja pielea de razele ultraviolete A (UVA) și ultraviolete B (UVB), ambele putând provoca cancer de piele. Dacă selecția de protecție solară nu conține aceste cuvinte (Spectru Larg – Broad Spectrum), pune loțiunea înapoi pe raft.

Factor de protecție 30 sau mai mare

Numărul factorului de protecție indică cât de bine va proteja loțiunea pielea împotriva razelor solare.

► Citește și: Ce trebuie să faci ca să-ți protejezi copilul de insolații, virusuri și bolile de sezon. Sfaturile unei somități în domeniu

Rezistentă la apă

Sunt puține loțiuni cu protecție solară care sunt rezistente la apă. Ori de câte ori copilul iese din apă, trebuie să reaplici loțiunea.
Adulții și copiii trebuie să poarte zilnic SPF, însă pielea prichindeilor este mult mai delicată decât a adulților, așa că au nevoie de mai multă loțiune care trebuie aplicată mai des.

Prin aplicarea protecției solare ca parte a ritualului tău de dimineață și încurajarea întregii familii să te urmeze, pielea voastră va fi protejată și preveniți eventualele afecțiuni și boli.

► Citește și: Mergi cu bebelușul la plajă? Iată câteva sfaturi

Hidratare

Menține-ți copilul hidratat, mai ales în zilele călduroase de vară. Îl va ajuta să-și regleze temperatura corpului.

Încurajează-ți familia să stea la umbră, să bea apă și să reaplice loțiune cu protecție solară, ori de câte ori este nevoie. Creează un obicei și ai grijă de familia ta. Obiceiurile devin ritualuri, iar ritualurile devin înrădăcinate în viața noastră de zi cu zi.

► Citește și: Ce înseamnă „prea cald” pentru a-ți scoate copilul afară?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!