Sari la conținut

Oh, cât o iubesc pe mama!

Știi cum e să te trezești în mijlocul nopții, să îți fie frig și să îți simți scutecul greu și ud? Să auzi tot felul de zgomote ciudate, să fie întuneric și să îți fie teamă? Și deodată te lovește ceva în căpuțul moale și îți dai seama că e mâna ta, pe care nu o poți controla? Și te zgârie pe față și îți deranjează părul... Iar piciorușele tale să se miște întruna, să lovească pătura și să o dea de pe tine, deși ție îți este frig?

Și nu îți găsești mama. O strigi, nu răspunde și ți se face și mai frig. Dacă mama nu mai vine după tine? Nu îți poți imagina că există ceva mai rău decât asta și începi să plângi, deoarece dorul de ea e teribil de mare. Nu te-ai simțit niciodată așa singură...

► Citește și: Dragă mamă, uite scrisoarea mea. Semnat: bebelușul tău, care te trezește în fiecare noapte

Iar apoi o vezi! E chiar lângă pătuțul tău și te privește cu îngrijorare și cu iubire. Si îți dai seama că este cel mai frumos lucru pe care l-ai văzut. Și îi zâmbești și tu, cu fericire și cu relaxare. Nu te-ai simțit niciodată așa fericită ca acum!

Iar apoi te ia în brațe și te ține strâns. Și miroase a ea și un pic a tine. A lapte, a siguranță și a dragoste. Și știi că are cel mai frumos miros din lumea întreagă!

► Citește și: Eu te-am născut pe tine și tu mi-ai dat viață

Iar ea e caldă și fină și are vocea dulce. Voce pe care i-ai cunoscut-o înainte de a o vedea pe ea. Ți-a cântat de atâtea ori, pentru a te adormi, și te-a făcut de nenumărate ori să râzi, când erai supărată. Da, cu siguranță e cea mai frumoasă voce din lume!

Și se întinde apoi lângă tine și corpul simte, în sfârșit, căldura deplină. Dar mânuța ta încă rece începe iar să se miște incontrolabil și o zgârzie pe mami!

Offf, mânuță obraznică! Dar mama nu se supără! Îți ia mânuța în mâna ei și începe și ea să se încălzească. Și e cel mai frumos moment din lume! Chiar acolo, în brațele mamei tale, cu mânuțele tale în mâinile ei. Parcă nici scutecelul nu se mai simte atât de greu...

► Citește și: Copile, îți mulțumesc că mi-ai dat viață

Și îți simți ochii grei, dar știi că totul este în regulă, că mami e aici. Mama ta! Mama ta minunată, incredibilă, care mereu are grijă de tine. Zi și noapte!

Te mai uiți o dată la ea, înainte ca ochii să ți se închidă. Pare obosită și are și ea ochii închiși, dar chiar și așa e cel mai frumos lucru pe care l-ai văzut vreodată. Ce tare că vrea să stea și ea cu tine, acum, aici, când ai nevoie de ea.

Iar apoi îți zâmbești ție. Cât de norocoasă ești că stai lângă mami. Mama perfectă... Ce ai fi putut cere mai mult, de la lumea asta? Știai, chiar înainte de a o vedea, că va fi cel mai bun lucru din lume!

Oh, cât o iubești! Cât o iubești pe mama ta!

► Citește și: Ce mi-a spus copilul în miez de noapte, când mi-am dat voie să îl ascult

Sursă Text: The mommy Poet

foto: Eva Rose
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!