Sari la conținut

Porumbul – când se introduce în alimentația bebelușului

Porumbul face parte din familia cerealelor și este un aliment foarte sănătos. Numeroase studii au identificat o legătură strânsă între consumul de cereale și riscul scăzut de boli de inimă, diabet de tip 2, cancer și obezitate.

Porumbul la bebeluși. Când se introduce în alimentația bebelușului

Vârsta potrivită pentru introducerea porumbului în alimentația bebelușului este în perioada în care micuțul are între 8-10 luni sau 10-12 luni. Majoritatea surselor spun că porumbul este cel mai bine de administrat bebelușului după ce împlinește vârsta de 12 luni.

Unul dintre motivele pentru care este bine să introduci cât mai târziu porumbul în alimentația bebelușului este pentru că porumbul reprezintă alimentul cu potențial ridicat de alergeni și poate fi un motiv de sufocare.

► Citește și: 10 alimente pentru a încuraja creșterea sănătoasă în greutate a bebelușului

Introducerea porumbului după ce bebelușul împlinește 12 luni ca finger food poate fi mai adecvată, deoarece copilul la această vârstă poate mesteca mai ușor alimentul.

► Citește și: Autodiversificare: cele mai bune alimente în formă de bastonașe sau degețele (Finger Food)

În primul an de viață al bebelușului este important ca el să primească toți nutrienții. Porumbul este alcătuit, în principal, din carbohidrați de amidon și este considerat, în mare parte, un aliment caloric gol.

Trebuie să ai în vedere că, totuși, porumbul este un aliment destul de dificil de digerat. Discută cu medicul pediatru înainte de a-i oferi puiului tău porumb.

Porumbul la bebeluși. Cum selectezi porumbul potrivit pentru bebeluș

Potrivit Environmental Working Group (EWG), porumbul face parte dintre alimentele care sunt puternic contaminate cu pesticide. Când cumperi porumb proaspăt trebuie să-l cureți foarte puțin la vârf să vezi dacă este în stare bună.

Păstrează porumbul în frigider, însă nu mai mult de 2 zile.

► Citește și: Povestea unei mame: Cum să ai un start bun în (auto)diversificare. Bebelușul care papă tot

Porumbul la bebeluși. Modalități de a găti porumbul

Gătitul porumbului este foarte simplu: îndepărtează-i foile și pune-l într-un vas cu apă clocotită. Poți mărunți boabele de porumb, pentru a fi consumate mai ușor de către micuțul tău.

► Citește și: Se pot îneca mai ușor cu mâncare bebelușii autodiversificați, decat cei diversificați? Experții susțin contrariul

Poți face, de asemenea, piure de porumb sau îl poți combina cu alte legume și fructe.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!