Sari la conținut

Prima iarnă a bebelușului: 5 sfaturi pentru a-l menține în siguranță

Iarna are cu totul o altă semnificație pentru mame, mai ales pentru proaspetele mămici care au grijă de nou-născuții lor. Uneori, ele preferă să nu iasă din casă cu bebelușii, pentru că există riscul ca micuții să se îmbolnăvească.

Cu toate acestea, medicul pediatru din New York, Erica Landau, afirmă că, dacă temperaturile nu sunt prea scăzute, mamele ar trebui să-și scoată bebelușii afară, pentru a-i ajuta să se adapteze anotimpurilor. De asemenea, va ajuta copilul să se aclimatizeze la ciclul zi și noapte și îl va calma atunci când este agitat.

În plus, bebelușii pierd căldura mai repede decât adulții și nu pot face față condițiilor meteorologice extreme. Potrivit lui Kate Puttgen, director de dermatologie pediatrică la Centrul pentru Copii Johns Hopkins, bebelușii nu au capacitatea de a-și regla temperatura corporală și nici nu au grăsime care să le țină de cald.

Iată câteva sfaturi în ceea ce privește îngrijirea bebelușului, care te pot ajuta în această iarnă:

Îmbracă bebelușul adecvat vremii

Pentru a proteja bebelușul de temperaturile scăzute, îmbracă-l cu mai multe straturi de haine, însă nu exagera. Începe cu un body din bumbac, pentru că acest material va proteja pielea micuțului. Stratul mijlociu poate fi din material mai greu, iar stratul exterior poate fi o jachetă rezistentă la apă și vânt, mănuși și căciulă.

► Citește și: Prima răceală a bebelușului. Cum îi faci față

Protejează-i mâinile și picioarele

Mâinile și picioarele pot fi mai sensibile la schimbările de temperatură. Astfel, mănușile și șosetele ar trebui purtate când sunt temperaturi extrem de scăzute, pentru a le protejate de frig.

Menține nivelul de umiditate în interior

Pentru a menține nivelul de umiditate în interior, poți pune un vas cu apă în camera copilului sau un umidificator. Menținerea nivelului de umiditate poate ajuta la prevenirea uscării pielii bebelușului.

► Citește și: Cum spălăm bebelușul iarna, ca să nu răcească?

Protejarea împotriva erupțiilor cutanate

Îmbrăcarea excesivă a unui copil poate duce la supraîncălzire și la transpirație excesivă. Dacă un bebeluș transpiră prea mult, există șansa să blocheze glandele sudoripare subdezvoltate ale pielii. Acest lucru poate provoca o erupție cutanată, care apare, de obicei, pe zona gâtului și a pieptului copilului.

Un sfat important pentru proaspetele mămici este să îmbrace copilul în straturi ușoare și respirabile, care pot fi îndepărtate cu ușurință în funcție de mediu. Recomandarea generală este să îmbraci copilul cu un singur strat de îmbrăcăminte în plus față de ceea ce porți tu.

► Citește și: 6 curiozități despre pielea bebelușilor

Îngrijirea bebelușului în timpul somnului

Potrivit Institutului Național de Sănătate, bebelușii prezintă un risc mai mare de SIDS în lunile de iarnă. Pentru a te asigura că bebelușul este în siguranță, menține o temperatură normală și îmbracă copilul în pijamale din bumbac și evită folosirea păturilor.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!