Sari la conținut

Cum spălăm bebelușul iarna, ca să nu răcească?

Să-i faci iarna baie bebelușului, astfel încât să nu răcească, este una dintre cele mai mari provocări pentru părinți. Băița bebelușului reprezintă mai mult decât îngrijirea și igiena lui, deoarece îi oferă o serie de stimuli senzoriali care sunt cheia dezvoltării sale fizice și emoționale. Băița ajută bebelușul să se relaxeze și să se bucure de momente plăcute alături de părinții lui.

Totuși, cum spălăm bebelușul în sezonul rece, astfel încât el să nu răcească?

Nu spăla bebelușul în fiecare zi

Baia excesivă la bebeluși poate reduce cantitatea de bacterii care alcătuiesc microbiota naturală a pielii. Ca urmare, pielea devine mai susceptibilă la infecții sau la erupții cutanate. Trei băițe pe săptămână, în primul an de viață al bebelușului, sunt suficiente pentru a-i asigura micuțului igiena necesară, fără a crește riscul de a-i afecta pielea.

► Citește și: 5 motive întemeiate pentru a amâna prima băiță a nou-născutului

Asigură-te că temperatura în baie este potrivită

Temperatura din baie trebuie verificată înainte de a-i face baie bebelușului, în special în timpul iernii. În plus, ferestrele și ușile ar trebui să fie ținute închise.

Verifică temperatura apei înainte de a-i face baie bebelușului

Un alt lucru de luat în considerare atunci când îi faci baie bebelușului este reglarea temperaturii apei din cadă. Poți verifica temperatura apei cu mâna, cu cotul sau cu un termometru.

Alege cel mai cald moment al zilei

Există momente în timpul zilei când temperatura mediului este mai favorabilă pentru a spăla bebelușul. Evită să îi faci baie bebelușului dimineața.

Alege băițele de scurtă durată

Băile ar trebui să fie scurte și rapide, deoarece statul prelungit al bebelușului în apă nu este benefic pentru pielea lui. În plus, pielea umedă pierde caldura mai repede și acest lucru îl poate face pe bebeluș să se simtă inconfortabil.

► Citește și: Băița bebelușului: 6 greșeli de evitat

Încălzește-ți mâinile înainte de a spăla bebelușul

Poți să-ți scalzi mâinile în apă și, odată ce acestea sunt calde, poți începe să speli bebelușul. În plus, este chiar indicat să te speli pe mâini înainte de a-i atinge pielea bebelușului.

Pregătește hainele bebelușului înainte de băiță

Se întâmplă adesea ca la sfârșitul băiței bebelușului părinții să realizeze că nu au la îndemână prosoape, scutece sau haine pentru bebeluș. Pentru a evita această situație și pentru a-ți împiedica copilul să se răcească, încearcă să organizezi totul înainte de a-i face baie puiului tău.

Hidratează pielea bebelușului după băiță

Fără îndoială, hidratarea bebelușuui după băiță, în special iarna, este un obicei esențial. Această practică întărește legăturile parentale și ameliorează tensiunile copilului.

► Citește și: Cum trebuie să decurgă prima băiță a bebelușului – sfaturi de la experți
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!