Sari la conținut

Cum trebuie să decurgă prima băiță a bebelușului – sfaturi de la experți

Prima băiță a bebelușului poate fi un factor de stres major pentru părinți. Pentru că prima baie a nou-născutului este extrem de importantă, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte.

Jen Glazer, specialist în sarcină și îngrijire a nou-născuților și fondatorul Confident Mama vine în întâmpinarea părinților cu sfaturi utile, în ceea ce privește prima băiță a nou-născutului.

► Citește și: 5 lucruri importante despre îngrijirea unui nou născut

Expertul spune că părinții ar putea dori să amâne prima băiță a nou-născutului, pentru a permite vernixului să fie complet absorbit de piele înainte de a-l curăța. Părinții pot amâna prima băiță cel puțin o săptămână. "Desigur, ar trebui să ștergi copilul dacă se murdărește", spune Glazer.

Glazer continuă să explice că, dacă bontul ombilical (buricul) nu a căzut încă, poți să optezi doar pentru o băiță cu buretele.

„Părinții ar trebui să șteargă doar părțile corpului care sunt murdare, asigurându-se în același timp că nu udă buricul bebelușului. Acest lucru se poate face pe masa de schimb cu un recipient cu apă caldă și o cârpă. Nu este nevoie de săpun”, spune ea.

► Citește și: Cât de des ar trebui să spălăm nou-născutul?

Odată ce bontul ombilical al bebelușului a căzut, poți continua cu scăldatul. Primul pas este să te asiguri că bebelușul a mâncat și că burtica lui este plină. "Nu-i face baie în timpul mesei. Acest lucru îl va face doar să fie mai furios”, adaugă Glazer.

„Dezbracă bebelușul și apoi înfășoară-l într-o țesătură de tip pânză (tetra). Pune bebelușul în cădiță, alături de materialul din pânză. Acest lucru se face pentru ca bebelușul să se obișnuiască mai ușor cu apa. Asigură-te că materialul nu se răcește prea mult; dacă se răcește, scufundă materialul în apa călduță.”

► Citește și: 5 motive întemeiate pentru a amâna prima băiță a nou-născutului

În ceea ce privește temperatura apei, aceasta trebuie verificată cu cotul. Expertul spune că “apa ar trebui să aibă aceeași temperatură ca și corpul tău. Poți scufunda cotul sau încheietura mâinii în apă pentru a verifica temperatura acesteia.”

Ea adaugă: „deși poate fi tentant să încerci produse de baie atunci când speli bebelușul, nou-născuții și bebelușii nu au nevoie de acestea și nici nu trebuie să li se facă baie în fiecare zi. Este suficient de trei până la patru ori pe săptămână, iar dacă vrei să-i faci baie zilnic, asigură-te că folosești un săpun delicat, special pentru bebeluși. Acesta ar trebui să nu conțină substanțe chimice sau parfumuri puternice. Poți folosi la băiță și jucării, pentru a face timpul petrecut în apă mult mai distractiv.”

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!