Sari la conținut

Recoltarea și stocarea de celule stem – modă sau necesitate? Ce trebuie să știți!

Am născut de 2 ori în ultimii 10 ani. Prima oară știam prea puține lucruri despre recoltarea și stocarea de celule stem și oricum am născut într-o maternitate de stat, iar prietenele mele nu își recoltaseră. Noi, femeile, luăm decizii legate de lucruri intime pe baza experiențelor celor mai aproapiate persoane, se știe. A doua oară, am născut într-o maternitate privată. Vuiau ofertele în jurul meu și cu greu îmi puteam da seama cu ce se distinge una de cealaltă. Când am aflat cât mă va costa pachetul nașterii acolo cu un medic din afara maternității, mi-am dat seama că nu vom avea resurse să facem și recoltare de celule stem. Așa că am renunțat la idee, cu părere de rău. Câteodată, când ești pus în fața unor decizii, ești nevoit să le alegi pe cele mai importante pentru tine în prezent și ignori viitorul.

În urmă cu 2 ani și ceva, când am făcut respectiva cercetare, am aflat niște informații importante, pe care le-am completat anul acesta. Voi trece în acest material prin cele mai importante, poate vă ajută și pe voi să luați o decizie când ajungeți la acest subiect.
Adevărul adevărat despre celule stem

Trebuie să știți de la început un lucru: în ultimii ani s-au făcut progrese uimitoare în medicină, legate de aceste celule și despre ce pot trata și vindeca ele. E posibil ca în viitor să fie utilizate în mai multe afecțiuni decât cele de astăzi.

Adevărul adevărat este însă că celulele stem nu vindecă toate bolile. Atenție însă la cine vă spune așa ceva, pentru că se poate să nu fie chiar bine intenționat. Pentru a vă clarifica toate întrebările, e bine să vă faceți voi propriile cercetări, dincolo de ceea ce o firmă sau alta vă spune, ca să vă convingă să deveniți clientul lor. E bine să citiți un pic de istorie, câte ceva despre primele cazuri, informații despre certificările pe care băncile de celule stem le au și de ce sunt ele importante pentru voi, despre experiența lor în domeniu și despre probele eliberate. În fapt, urmează să aveți o relație de lungă durată cu o bancă de celule stem, nu-i așa?  Relațiile de lungă durată pleacă de la emoții, dar e bine să excludă iluziile.
Să mergem înapoi în timp, pentru nițică istorie și rezultate

Istoria celulelor stem începe în anii 60. Mai jos este un tabel cu toate etapele importante pe care această descoperire le-a parcurs până în prezent.

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!