Sari la conținut

Adela Popescu, despre Marea Înţărcare. "Merge-ncet, dar merge prost"

Adela Popescu s-a plâns pe blogul personal că nu prea-i iese planul de a-l înțărca pe micuţul Alexandru, care va împlini doi ani la începutul lunii iunie. 

Deși actriţa s-a informat intens și a adoptat metoda cea mai blândă, care presupune renunțarea treptată la mesele de la sân cu care micuțul a fost obișnuit, reacția lui Alexandru a fost foarte vehementă. Mai mult, echilibrul din familie s-a stricat, pentru că puștiul este mofturos și în acele momente ale zilei în care liniștea era garantată.

► Citeşte şi Ce presupune înţărcarea blandă a puiului tău

”Fetelor, merge-ncet, dar merge prost. Înțărcarea zic. Înainte de a lua decizia de a mă opri din alăptat, Alexandru mai mânca sân doar la culcare, la trezire și în weekend la somnul de prânz.

M-am informat cât am putut de bine și am început prin a-i scoate din când în când mesele de dimineața. Îi distrăgeam atenția destul de ușor, ba cu Ciu, ba cu o omletă, ba cu păsărelele de pe gard. Uneori mergea, alteori nu. Cu masa de prânz nu era o problemă, căci de cele mai multe ori îl culca mama mea și, la întoarcerea mea de la emisiune, el fie abia adormise, fie urma să se trezească, deci nu am avut niciodată această problemă, asocierea lui de somn fiind legată nu de sânul meu, ci de două povești pe care i le citește mamaie.

Am avut două încercări de a-l culca seara fără sân. Deși am reușit, nu îmi amintesc cu plăcere de ele. A fost supărat, nu înțelegea ce se întâmplă, dar cu multă răbdare reușeam să îl adormit cu plimbări prin casă.

Problema este că, de când s-a prins el că e o conspirație și că s-ar putea să îi pregătim marea separare de dragostea lui “tzâtza”, nu ne-am mai înțeles cu el nici dimineața, nici la trezirea de prânz, iar seara nici atât. Practic, tot ce reușisem să obținem cu relaxare în perioada de dinainte se ducea acum pe apa sâmbetei”, a scris pe blogul personal actriţa şi vedeta de televiziune Adela Popescu.

Drept urmare, Adela a decis să lase lucrurile să vină de la sine. ”Dimineața uneori îi dau, alteori reușesc să nu. De când m-am relaxat demersul dă roade. Nu mi-am mai dat un termen-limită și încerc să reacționez în funcție de cum îl simt”, a explicat Adela.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti