Sari la conținut

Adevăruri despre parenting

#adevăruridespreparenting s-a născut într-o sâmbătă după amiază de Decembrie. Mi s-a părut mișto să încerc să vin cu o chestie simpatică și zilnică despre ce înseamnă să fii părinte. Lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le aud de la prietenii mei deja părinți atunci când mă pregăteam și eu să devin unul.

Nimeni nu a reușit să-mi povestească exact cât de mișto va fi. Așa cum nimeni nu mi-a povestit cât de greu va fi. Dacă nu sunteți părinți, e mult mai mișto decât vă puteți imagina și e mult mai greu decât vă puteți imagina.

Și dacă partea cu mișto-ul e fantastic să o descoperi singur, cred că despre partea cu greul ar trebui vorbit mai mult și mai des. Din mai multe motive:

1. E foarte greu.
2. Când ție ți-e greu, parcă nu vrei să auzi ce ușor și minunat le este altora, ci mai degrabă ai vrea să auzi că și alții trec pin momentele și stările prin care treci tu. Și că deși ție ți se pare că ești nebun(ă) (poate pentru că ești nebun(ă) în acele momente), mai sunt mulți alții care gândesc ca tine și nu ești singur(ă) și asta parcă face lucrurile mai ok.
3. E incredibil de greu.

Așa că sub hashtag-ul #adevăruridespreparenting am început să public în fiecare seară la ora 18 pe facebook-ul Cel Mai Bun Tată diferite fraze sau propoziții care povestesc despre lucruri prin care am trecut și eu și prin care au trecut și probabil vor trece cam toți părinții. Astăzi de exemplu va urma Adevărul Nr. 47, dar gândindu-mă la proiect, mi l-am închipuit cu adevăruri compuse din 4 cifre. Mai ales că, practic, materialul de lucru este infinit.

Sper ca deja să vă placă ideea sau să vă placă de azi înainte dacă acum o descoperiți. Căci dacă sunteți părinți, cu siguranță vă veți regăsi acolo, dacă nu mereu, măcar din când în când. Mai jos fac o selecție a celor mai mișto 10 adevăruri (din punctul meu de vedere) publicate până acum. Enjoy! :)

Adevărul Nr. 43: Ultima dată când am stat liniștit și SINGUR pe WC, Emil Boc era prim-ministru și copilul nu mi se născuse încă.

Adevărul Nr. 35: Nu există test mai bun pentru un cuplu precum creșterea unui copil.

(...)

Citeşte mai mlt pe celmaibuntata.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!