Sari la conținut

Cadoul de 8 martie nu e chetă

Cred că ne este scris în ADN-ul nostru de daci ploconiți la turci că orice atenție ne poate cumpăra clipe de viață, un loc de muncă mai bine plătit, o poziție mai înaltă în ierarhia politică, un pat de spital într-o rezervă, o injecție la momentu potrivit, un medicament dat pe sub mână, un copil privilegiat la școală, o notă mai bună în catalog, un loc liber la creșă. Iar lista poate continua la nesfârșit.

Oricât de mult ne plângem că lumea nu-și mai face treaba decât dacă primește la schimb o mică atenție sau facem scandal că medicul nu ne bagă în seamă dacă nu avem punga prinsă de degete, noi abia așteptăm o ocazie, oricât de mică și nesemnificativă să strângem bani pentru un cadou.

Acum suntem în plină chetă pentru cadoul de 8 martie

Pentru mine, sensul cuvântului cadou înseamnă o apreciere a efortului unei persoane pentru care îi cumpăr ceva din suflet, cu drag, pentru a-i demonstra aprecierea dincolo de cuvinte. Ceva care să-i amintească de mine. Nu impune nici obligație, nici un comportament diferit sau preferențial.

O carte, o floare nemuritoare, un trandafir criogenat dacă e să facem referire la doamna copilului de la școală. Pe care i le oferim, dacă o apreciem.

Eu asta am făcut, de exemplu, cu

(...)

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro

Sursa foto mamipetocuri.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!